promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jótékonyságból gördeszkázta körbe a Balaton egy magyar zenész
Borítókép:  Balatontelevizio.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Négy napig gurult csak gurult és gurult a magyar tenger körül egy magyar zenei producer, Horváth Renátó. A hazai zenész mindezzel a koronavírus zeneiparra gyakorolt hatására kívánta felhívni a figyelmet ezenkívül pedig adományokat gyűjtött. 

Renátó október 14-én indult útnak, és több mint 200 kilométert tett meg. Az út során hazai muzsikusoknak gyűjtött pénzt a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára, akik később azt szétosztják az arra rászoruló zenészek közt. 

Az őszi időjárás igaz megnehezítette az utat, de az előzetes felkészülésnek és a sportolók által javasolt tanácsoknak köszönhetően folyamatosan tudta teljesíteni az eltervezett távokat. Mindeközben közösségi-oldalán keresztül számolt be a történtekről.

„Egyrészt az, hogy így ki gördeszkázzam magamat, amennyire csak lehet és minél többet guruljak. Másodsorban pedig szeretném egy jótékony célra is felhasználni ezt. A Fábián Juli Alapítványnak gyűjtök ezzel pénzt az adjukössze.hu-n, a Fábián Juli Emlékalapítvány oldalán lehet adakozni, aki szeretne. A zenész kollégáimnak a megsegítésére. Igazából én is a zenei iparban dolgozom 15 plusz éve és látom, hogy kicsit nehéz helyzetbe kerültek a kollégák, úgyhogy kigondoltam ezt az őrületet, amit nyilván magam miatt kezdtem el csinálni, mert nagyon szeretek deszkázni, de gondoltam valami másra is felhasználom, ha lehet”

– nyilatkozta a zenész a Balaton.hu-nak.

A producert közben barátai kísérték végig az úton, de voltak olyan szimpatizánsok is, akik maguktól csatlakoztak a csapathoz egy-egy szakaszon. 

Renátó ügye mellett sok ismertebb zenész is kiállt, akik saját lehetőségeikhez mérten – tárgyakkal, belépőjegyekkel – támogatták a túrát. A befolyt összegről egyelőre nincsen információ, de tudjuk, ilyen bizonytalan helyzetben, minden apró segítség is segítség lehet. 

Aki szeretné utólag is akár támogatni az ügyet, és a hazai zenészeket, a Fábián Juli Emlékalapítványon keresztül megteheti!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás