promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Scooter egy kőkemény zenével szól be 2020-nak – klip
Borítókép:  youtube.com/Kontor.TV (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elérkezett az idő, hogy a Scooter csapata is elmondja véleményét az idei – sokak által legrosszabbnak tartott – évről, és természetesen egy pillanatig sem finomkodtak, miközben H.P. Baxxter olyan szövegeket nyom, amiket a legelitebb modern filozófusok is megirigyelnének.

Már talán senkinek sem kell bemutatni a Scooter együttest, hiszen olyan slágereket köszönhetünk nekik, mint a „How Much is The Fish?”, „Fire”, vagy a töp-töp-töpös zeneként elhíresült „Maria (I Like It Loud)”. A legendás frontember, H.P. Baxxter hihetetlen módon már 56 éves, és nagyjából 1993 óta nyomja a banda énekeseként, amiben az a legnagyobb csoda, hogy ennyi üvöltözés után maradt még egyáltalán hangja.

A „techno” műfaj német úttörői már több évtizede képesek relevánsak maradni, ráadásul mióta tavaly csatlakozott hozzájuk friss húsként a viszonylag fiatal Sebastian, azóta új erőre kaptak, és igazán veretős muzsikákkal ajándékozzák meg hűséges, de folyton fanyalgó rajongóikat, akik szerencsére megint kaptak egy igazi bangert.

A Scootert most a 2020-as év ihlette meg, és készítettek egy zenét azzal a céllal, hogy jól beszóljanak a koronavírussal, tűzvészekkel, gyilkos darazsakkal, és Robert Downey Jr. Dolittle-jével szennyezett esztendőnek – így megszületett a „FCK 2020”.

Úgy látszik, hogy a Scooter nagyjából 20 évente felidegesíti magát valamin, hiszen annak idején az ezredfordulónak mentek neki a „F*ck the Millennium”-mal, most pedig az egész évre berágtak. Utóbbi mondjuk teljes mértékben érthető, hiszen nyáron rengeteg fellépésük elmaradt, így H.P.-nek sem olyan tempóban bővült az autógyűjteménye, mint szerette volna.

A „FCK 2020” kellemes kis dallammal indul, majd H.P. Baxxter egy vödörnyi kútvíz erejével ébreszt fel minket a tökéletesen időzített üvöltésével, csak hogy nem sokkal utána felállítsa a fontossági sorrendet: előbb megmentik a rave-et, majd a világot – és jöhet is az ádáz, csecsemőket is gond nélkül elsodró basszus!

A profin elkészített klip pedig természetesen fokozza a hangulatot egy kis látványos pirotechnikával, meg a szexi, de még fejlődésre váró táncos csajokkal, akik közül a kiemelt tag két hangfalon állva gyakorolja a social distancinget. A frontember addig korát meghazudtolva ugrabugrál – élvezzük ki, amíg tart –, a Scooter többi tagjai pedig hátul ácsorognak, mintha büntetésben lennének.


Kép: Scooter „FCK 2020” / via youtube.com/Kontor.TV (screenshot)

A Scooter remekül eltalálta a „FCK 2020”-t, hiszen elég energiát és ritmust ad ahhoz, hogy kibírjuk az összemosódó hétköznapokat, ráadásul nem hazudtolták meg önmagukat sem, hiszen ez a szám is méltó az örökségükhöz, szóval boldogok lehetnek a rajongók, lesz mire tombolni a koncerteken.

Persze a dal lezáró szövegét egyszerűen nem lehet túlszárnyalni, szóval kaptunk egy jókora adag habot is a tortánkra, ami után felköthetik a gatyájukat nemzetünk gondolkodói, hiszen ezek a gondolatok mélyebbek, mint a Mariana-árok:

„Ha a rossz csatornán ragadsz, az olyan,
mintha egy halott tevéhez lennél láncolva”.

Most pedig mindenki felkészülhet a ritmusos vergődésre, íme, a „FCK 2020”:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás