Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megszűnik az egyik közkedvelt magyar tévécsatorna

Megszűnik az egyik közkedvelt magyar tévécsatorna

Zene, Film & Kultúra

Megszűnik az egyik közkedvelt magyar tévécsatorna

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 18:01

A ViacomCBS Networks International a Big Picture-n jelentette be, hogy megszűnik az egyik magyar sorozatos csatorna, az RTL Spike. A médiavállalat tervei szerint tinitévét indítanak helyette.

Nemrég került sor a legfontosabb tévés konferenciára, a Big Picture-re, ahol az RTL Magyarország is bejelentette a jövő évben érkező műsorait, sorozatait, és filmjeit. A bejelentések után joggal gondolhatjuk úgy, hogy az RTL arra készül, hogy letarolja az egész tévés piacot.

Az eseményen Harsányi Gábor, a ViacomCBS Networks International közép-kelet-európai alelnök-vezérigazgatója is fontos bejelentést tett: megszüntetik az RTL Spike-ot, ami közel négy évvel ezelőtt, 2016 decemberében debütált, és nagyon sokan tévesen csak az „RTL Klub sorozatos csatornájának” nevezték. Való igaz, hogy a tévéadót az RTL Magyarországgal együtt indították, de mindig is a Viacom volt a tulajdonosa és az üzemeltetője is. Ehhez a médiavállalathoz tartozik többek között a Comedy Central, a Nickelodeon, és a Paramount Channel is.

Az RTL Spike helyett a médiavállalat egy vadonatúj tinitévét indít TeenNick néven, amin élőszereplős, vígjáték sorozatok lesznek láthatók. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor szűnik meg az RTL Spike, és mikor érkezik a helyére az új csatorna.

A Viacom továbbá bejelentette, hogy a Paramount Channel-t átnevezik Paramount Networks-re, és a jövőben a filmek mellett jóval nagyobb szerepet kapnak majd az amerikai sorozatok is.

Borítókép: Media1