promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Francia Filmhét: 10 nap anyu nélkül – mikor anyu szabira megy
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A budapesti Sugár Moziban Francia Filmhetet tartanak október 15. és 21. között, ezért a következő néhány filmajánlómban azokról a francia filmalkotásokról fogok írni, amelyeket műsorra tűznek. Ezúttal a 10 nap anyu nélkül című családi vígjátékról lesz szó.

El tudjuk képzelni a helyzetet, mikor egy sikeres karrierista családapa egyszer csak azzal szembesül, hogy a felesége elutazik pár napra, és rá szakad az összes háztartási probléma, nem beszélve a folyton nyüzsgő és vircsaftozó gyerekekről. Erre az alapra épít a 10 nap anyu nélkül című vígjáték, amitől aztán tényleg semmit nem kell várni, csak másfél órányi szórakoztatást.

Bár a film magyarországi premierje 2020 februárjában volt, a budapesti Sugár Moziban Francia Filmhetet tartanak október 15. és 21. között, ahol többek között a 10 nap anyu nélkül-t is újra műsorra tűzik; de újranézhetjük az Amandát és a Nyomorultakat is, melyekről alább olvashatjátok ajánlóinkat.

A 10 nap anyu nélkül története szerint Antione-t, a sikeres HR vezetőt már nem sok választja el attól, hogy előléptessék. A rafinált üzletember arra azonban nem számít, hogy imádott felesége fogja a legnagyobb próbatétel elé állítani: Isabelle ugyanis úgy dönt, vakációzik egyet egyedül. Bár gondosan lediktálja, hogy mik is a feladatok a gyerekekkel arra a 10 napra, amíg ő nem lesz otthon, de hamar kiderül, hogy ez édes kevés lesz Antoione boldogulásához.

Tulajdonképpen ez a film egy szokványos Robert De Niro vígjátékhoz hasonlít, csak éppen Robert De Niro nélkül. Az alapsztori teljesen hétköznapi és elcsépelt, a poénok zöme pedig helyzetkomikumokon alapszik, vagyis ennek a filmnek tényleg semmi egyéb célja nincsen, csak annyi, hogy 104 percig elszórakoztassa a nézőt. Ezt egyébként teljes mértékben teljesíteni tudja.

Egy hétvégi, családi mozizásra abszolút alkalmas, minden korosztálynak szórakoztató élményt nyújthat, és bár a család az első tanulság is már a könyökünkön jön ki, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás