promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gonosz szuperhősök, robbanó agyvelők, őrület a maximumon – The Boys 2. évad-kritika
Borítókép:  The Boys / via looper.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Véget ért a The Boys második szezonja, aminek meglepő módon sikerült túlszárnyalnia az amúgy is fantasztikus tavalyi évadot, miközben egy életre bebizonyította, hogy Homelander a világ egyik legzseniálisabb karaktere.

Az Odaát készítője, Eric Kripke 2019-ben fogta Garth Ennis és Darick Robertson képregényeit, majd azokból inspirálódva elkészítette az Amazon számára a The Boys című sorozatot, ami egyből a közönség új kedvence lett, hiszen kifigurázta a most tomboló szuperhős lázat, ráadásul brutális módon, félelmet nem ismerve.

Nem is volt kérdés, hogy jön a The Boys folytatása, amiben ismét láthatjuk Butchert és a haverjait, ahogy próbálják leleplezni a jónak tűnő, de igazából velejéig romlott és gonosz szuperhős-csapatot, élükön a pszichopata, de mégis megnyerő Homelanderrel.

Csupán az volt a kérdés, hogy sikerül-e megismételni az átütő sikert, hiszen a frissesség erejét nem igazán lehet visszaszerezni, de van egy jó hírünk, ugyanis a felmerülő hibák ellenére a készítők pontosan ott erősítettek, ahol kellett, és azt is elérték, hogy egy kicsit komolyabban vegyük a szériát – de persze nem túlzottan.


Kép: The Boys / via insider.com

Ebben az évadban Butcher (Karl Urban) próbálja megtalálni a halottnak hitt feleségét, Hughie (Jack Quaid) keresi a helyét, meg persze a szorult helyzetben lévő Starlight (Erin Moriarty) segítségével szeretné jobbá tenni a világot, hiszen ilyen a szerelem. Homelander (Antony Starr) rettenetesen magányos, ezért szárnyai alá veszi a rég látott gyermekét, miközben egy Stormfront nevű, hatalmas titkokat rejtő szuperhős elrabolja a szívét.

Idén is rengeteg meglepetésben részesültünk, hiszen egyes karakterekről olyan dolgok derültek ki, hogy csak néztünk, ráadásul az elmebeteg dolgokat is tetézték, így láthattunk pár felrobbanó fejet, fojtogató péniszt, széttrancsírozott bálnát, város felett maszturbálást és azt is, ahogy mindenki „hőse” tömegeket mészárol le a lézerszemével.

Most, hogy nyilvánosságra került a szuperhősök erejének igazi oka, emelkedett a tét, és eléggé megváltoztak az erőviszonyok, illetve az eddig alkalmazott taktikák. Éppen ezért működött annyira Stormfront karaktere, hiszen kiemelten fontos volt az, amit idővel megtudtunk róla, mivel így valósabb képet kaptunk a Vought vállalat mögött rejlő fertőről, amit elég nehéz lesz elpusztítaniuk Butcheréknek.

Sajnos pár dolog felett elsiklottak a készítők, hiszen voltak olyan figurák, akikkel látványosan nem tudtak mit kezdeni – gondoljunk csak Deepre, vagy A-Trainre –, de ez is valószínűleg azért van, mert egy bizonyos irányba építik őket. Hughie és Starlight kapcsolata elég nyögvenyelősen haladt, illetve a vadállat Butcher is egy kicsit takarékon volt a megszokotthoz képest.

Összességében az egész évad kicsit lassabban döcögött előre, de annál biztosabban ért célba, a finálé pedig egyenesen letaglózó élményt nyújtott.


Kép: The Boys / via cinemasaur.com

A színészek jó munkát végeztek, és itt külön ki kell emelni a fantasztikus Antony Starr munkáját, aki képes volt a szörnyeteg Homelandert meglepő emberséggel eljátszani, így akármennyire is egy igazi rohadékról van szó, mégsem tudjuk teljes szívünkből utálni, hiszen sajnáljuk őt, mert sosem szerette őt igazán senki, és gyerekként, a laborban sem kapott törődést – és pontosan emiatt lett olyan, amilyen.

A humort megint eltalálták, és láthattunk pár elég látványos jelenetet is, mégis a dráma az, ami a képernyő elé szegezett minket, hiszen valódi érzelmeket és problémákat vonultattak fel, amikre legtöbbször elég jó, ötletes megoldást találtak az írók. Éppen ezért olyan izgalmas ez a sorozat, mivel hiába ismerjük már a szereplőket, általában találnak egy utat, hogy elkerüljék a néző számára idegesítő kliséket.

A The Boys továbbra is az egyik legjobb mostani széria, ami a példásan felépített világának, különleges karaktereinek, bátor húzásainak, és lenyűgöző egyediségének köszönhetően sosem okoz csalódást, a rajongók pedig ezek után izgatottan várhatják a folytatást, hiszen biztos, hogy akadnak még fordulatok a készítők zsebében.

Számtalan kérdés merülhet fel bennünk az utolsó epizód kapcsán, mivel sokkoló dolgok történtek, és rendesen szétszéledtek a kedvenceink. Szerencsére megint sikerült annyira felkavarni a dolgokat, hogy nagyon várjuk a következő évadot, ami jó eséllyel jövőre érkezik majd, ha nem szól közbe a járvány. Addig is hálásak lehetünk Eric Kripkének, hiszen ismét nagyot alkotott.

A The Boys 2. évad már elérhető az Amazonon, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás