promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két belevaló énekesnő a feltörekvő bandák élén, akik nem hagyják magukat elnyomni
Borítókép:  Caroline Street Management
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Külföldről Avril Lavigne, a Paramore, de mondhatnánk itthonról is remek példákat, a Honeybeast vagy éppen Rúzsa Magdi személyében. Egyre több sikeres produkció élén találunk igazán belevaló, bomba csajokat, akiket szépségük és tehetségük mellett vezetői ambíciókkal is megáldott az ég. Zenekart vezetni nem egy leányálom, minél több művész véleménye találkozik, annál nehezebb megtalálni a közös nevezőt, főleg akkor, ha több férfi „kísér” estéről estére egy dekoratív énekesnőt, aki még ráadásul a színpad közepén is áll.

Cikkünkben a budapesti feltörekvő rock 'n' roll bandát, a Kaszás Melinda által vezetett LNDA zenekart és a Veszprém-Fejér megyei poposabb, irodalmibb könnyűzenében utazó Caroline Street banda énekesnőjét, Váczi Violettát faggatjuk ki a „frontcsaj" szerepköréről, valamint a maszkulin-feminim egók találkozásáról. 

Mielőtt azonban rátérnénk a szaftos részletekre, ismerjük meg a két produkciót. A LNDA zenekar egy friss és ropogós indie ötösfogat, akik feltörekvő banda létükre már két, eléggé ütős klippel örvendeztették meg a nagyérdeműt, és jelenleg is gőzerővel dolgoznak az első nagylemezükön. Ráadásul a bandától nem is áll távol az exek elküldése melegebb éghajlatra, úgyhogy valóban egy belevaló női frontemberrel van dolgunk. 

„Mindig is fiús csajnak tartottam magam, valahogy sokkal jobban megértettek engem mindig, mint a lányok. Gyermekként sem a Barbie-babákkal játszadoztam, hanem mikrofonnal képzeltem el magam a nagyszínpadokon. Amikor meghívtak a LNDA zenekarba, ami ráadásul még a nevemből alkotott mozaikszóból választotta a banda nevét is, tudtam, hogy a hatalmas gesztus mellett, nagy felelősség is fogja majd nyomni a vállaim. Viszont a srácok segítsége nélkül, nem kezdődhetett volna ennyire szépen ez a pályafutás. Mindenben segítjük egymást és még ha vannak is viták, egyenlő félként, partnerként vagyok kezelve. Természetesen ez oda-vissza működik nálunk, éppen ezért működünk jól”

– mondta portálunknak Kaszás Melinda énekesnő.

Ha a „Hajótörött” után lágyabb vizek felé evezünk, az értékmentő misszióként indult, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Caroline Street háza táján is érdekességeket találunk. A zalaegerszegi Lukács Sándor költő, harminc éves irodalmi munkásságát kellő dallamossággal kezelő bandában, a kemény rock gitáros, és az LGT-emlékzenekarban zenélő basszusgitáros mellett, dupla frontemberes felállással találkozunk, ahol Violetta mellett, Kovács Zsolt gitáros is énekel. Adja is magát rögtön a kérdés, ki vezeti a zenekart, hogyan állhat két ember is a frontvonalban? 

„Nagyon karakán nő vagyok és meg tudom védeni magam, ha arról van szó. A Caroline Street előtt is olyan produkciókban szerepeltem, ahol rám bízták az énekesnői feladatokat. Kellő tapasztalatot tudtam ott szerezni. Fiatal vagyok még, de már 2010 óta állhatok a színpadon, így az elmúlt tíz évben sok olyan szituációval találkoztam, amikor meg kellett oldani vitás helyzeteket. Azt gondolom, hogy nálunk, a Caroline Street-ben szerencsére egy olyan, együtt pezsgő alkotói közösséget alkotunk, ahol az emberi oldala is nagyon erős a köteléknek. A cél lebeg a szemünk előtt és az felülírja a felesleges vitákat is”

– nyilatkozta Váczi Violetta.

A zenekar hamarosan a „Vigyázz rám" című daluk művészi videoklipjével rukkol elő, amelynek premiere a Balatoni Nyárban volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás