Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy videóban a tánc száz éves evolúciója

Egy videóban a tánc száz éves evolúciója

Zene, Film & Kultúra

Egy videóban a tánc száz éves evolúciója

Zene, Film & Kultúra

Héjja Krisztián 09:39

A zene eredete állítólag nem ismert. Több zenetörténész úgy gondolja, hogy a hangok és a ritmusok az ember létezése óta részei a mindennapoknak, és ezzel egyidejűleg a tánc is.

Ha utána olvasunk, először az ókorból kerültek feljegyzésre zenével kapcsolatos információk, illetve ekkor kezdték megkülönböztetni a hangok hosszúságát, magasságát és egyéb tulajdonságait. A zene viszont nem csak a dallamok összjátékáról, hanem az azokra járt táncokról is híres. Színházi darabok, és mulatságok részévé vált, ami évezredek óta folyamatosan megújult az aktuális trendeket követve.  

Igaz, nem az ókori Görögországig nyúlik vissza a két francia lány videója, de a tehetséges fiatalok feldolgozták a tánc száz éves evolúcióját, a Charlestontól egészen a mai buli-dancekig.  

A csajok végig a különböző korok jellegzetes ruháit viselik, ezzel tökéletesen megteremtik a jobb alsó sarokban található évszámoknak megfelelő hangulatot. Végignézve azért található pár igencsak kínos, akkor menőnek számító időszak.  

Ugyanakkor azt is mindenképpen érdekes vizsgálni, hogy egyes mozdulatsorozatok hányszor térnek vissza újra és újra néhány évtized után. Erre szokták mondani: 

„A történelem ismétli önmagát!” 

Te melyik stílust táncoltad a legtöbbször a bulikban? Írd meg Facebook-kommentben! 

Borítókép: Jérémie Lusseau / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP