promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minamata: Johnny Depp újra Oscar-esélyes szerepben – előzetes
Borítókép:  Collider
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett az előzetese Andrew Levitas Minamata című filmjének, ami végre Johnny Depp-nek is meghozhatja az Oscar-díjat.

Johnny Deppet legutóbb Ciro Guerra Waiting for the Barbarians című filmben láthattuk, ami J.M. Coetzee regényének filmes adaptációja volt. Bár nem lett egy túlzottan jó feldolgozás, a szereplőgárda miatt mindenképpen érdemes megnézni, hiszen Depp mellett olyan színészek tűnnek fel benne, mint például Robert Pattinson és Mark Rylance.

Mint az már korábban kiderült, Deppet hamarosan újra Gellert Grindelwald szerepében láthatjuk viszont a Legendás állatok 3. részében, előtte azonban még érkezik egy kisebb, ám nem kevésbé figyelemreméltó alkotás, ami végre meghozhatja a színésznek az Oscar-díjat.

Az igaz történeten alapuló Minamatában Johnny Depp a híres háborús fotóst, W. Eugene Smith-t alakítja, akit a Life magazin szerkesztője a Japánban található tengerparti városkába küld, hogy tárjon fel egy súlyos higanymérgezési botrányt, ami az egyik gyár káros anyagokkal való vízszennyezésével hozható kapcsolatba.

Az Andrew Levitas által rendezett filmben Depp újra együtt játszik Bill Nighy-val, akivel utoljára A Karib-tenger kalózai: A világ végén-ben láthattuk együtt.

A film az idei Berlinale-n mutatkozott be, és azóta Bulgáriában és Portugáliában is bemutatták már. 2021. február 17-én debütál az Egyesült Királyságban és Törökországban, de arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon mikor, és melyik forgalmazó által láthatja a moziközönség.

A film előzetese alább tekinthető meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás