promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világsztárokkal jön a David Copperfieldről szóló vígjáték – előzetes
Borítókép:  Vertigo Media
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dev Patel, Hugh Laurie, és Tilda Swinton lesz a főszereplője Armando Iannucci David Copperfield rendkívüli élete című vígjátékának. A Charles Dickens regénye alapján készült film előzetese már megtekinthető a YouTube-on.

Ki tudná jobban elmesélni David Copperfield saját, kalandokkal teli élettörténetét, mint maga a főhős? Kisfiúként gondtalan életet él, amíg özvegy édesanyja férjhez nem megy a gonosz és kegyetlen Murdstone úrhoz. Mostohaapja elküldi saját gyárába dolgozni, de anyja halála után megszökik és Londonból Doverbe gyalogolva jut el utolsó élő rokonához, a gazdag nagynénihez és annak hóbortos bérlőjéhez. Némi nehézség árán, de a néni védőszárnya alá kerül és ebben a házban nő fel az ifjú David. Élete szereplői és hóbortos történeteik formálják úriemberré és valódi íróvá David Copperfieldet.

Charles Dickens világhírű regényét az Oscar-díjra jelölt és többszörös díjnyertes sztárrendező, Armando Iannucci (Sztálin halála, Az alelnök, Egy kis gubanc) vitte vászonra, és hamarosan a magyar mozikba is megérkezik a Vertigo Médiának köszönhetően.

A film a Londoni Filmhéten a legjobb forgatókönyvért járó díjat nyerte el, a Brit Független Filmdíjak közül a legjobb férfi mellékszereplő (Hugh Laurie), a legjobb forgatókönyv, a legjobb jelmez és a legjobb szereplőgárdáért járó díjat is megkapta, és jelölték a Brit Filmakadémia BAFTA-díjára is.

A film főszereplője az Oscar-díjra jelölt Dev Patel (Gettómilliomos, Az utolsó léghajlító, Oroszlán, Hotel Mumbai), a további szerepekben pedig mások mellett az Oscar-díjas Tilda Swinton-t (Orlando, Doctor Strange, Michael Clayton, Holdfény királyság, A Grand Budapest Hotel, Narnia krónikái) és a többszörös Golden Globe-díjas Hugh Laurie-t (Dr. House, Holnapolisz, 101 kiskutya) láthatjuk.

A film rendkívül parádés vígjátékot ígérő előzetese már megtekinthető a YouTube-on. A David Copperfield rendkívüli életének egyelőre nincs meghatározott premierdátuma.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás