promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Eddie Van Halen
Borítókép:  Eddie Van Halen. Forrás: AFP/Ethan Miller.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Van Halen gitárosa és alapítója, Eddie Van Halen 65 évet élt.

Wolf Van Halen Twitteren írt posztjában jelentette be, hogy 65 éves korában meghalt apja, Eddie Van Halen, az amerikai Van Halen hard rock együttes alapítója.

„Nem hiszem el, amit írok, de apám, Edward Lodewijk Van Halen, reggel elvesztette hosszú és nehéz harcát a rákkal”

– írta posztjában Wolf Van Halen.

A TMZ amerikai bulvárportál szerint a zenész már tíz éve harcolt a torokrákkal, és az elmúlt egy éve azzal telt, hogy állandó páciense volt a helyi kórháznak. A portál úgy tudja, hogy Eddie Van Halen az elmúlt egy évben már bélproblémákkal is küzdött, ezért kemoterápián esett át. Ennek ellenére a daganat átterjedt az agyára és más létfontosságú szerveire.

A zenész erős dohányos volt, ám torokrákját annak tulajdonította, hogy szinte állandóan a szájába vette a gitárja pengetőjét.

Eddie Van Halen testvérével és dobosával, Alex-szel, Michael Anthony basszusgitárossal és David Lee Roth énekessel az amerikai Pasadenában alapította klasszikussá váló rockbandáját 1972-ben. Rövid idő alatt a hard rock egyik legnagyobb hatású együttesévé váltak. Eddie pedig gitárszólóival vált halhatatlanná, miután Michael Jackson Beat It című számában ő játszotta a gitárszólót.

Minden idők egyik legnagyobb gitárosaként vonul be az egyetemes zenetörténetbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás