promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kecske-dal? – Megérkezett az év legbugyutább slágere
Borítókép:  TIZIANA FABI / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt szokták mondani, hogy ma már mindenkből lehet sztár. Emiatt a felfogás miatt szép számmal érkeznek is az önjelölt celebek és előadók, aki néha már-már meghökkentő tartalommal sokkolják a közönséget. Úgy látszik AY POYOO-nál is hasonló a recept. 

Ami 2012-nek PSY, 2013-nak Ylvis, az 2020-nak AY POYOO lehet. A ghánai rapper új dalát többszöri hallgatás után sem lehet hova tenni, mégis már másfél milliós megtekintésnél jár a legnagyobb videómegosztón. Hívhatjuk szerencsének is, hogy a klip nem pörög annyira mind elődeié, ettől függetlenül aggasztó, hogy az igény már ezt a fajta „zenét” diktálja. 

Amíg például a Gangnam Style és a The Fox című slágerek inkább voltak viccesen idegeítőek, addig POYOO GOAT című dala kimeríti a WTF?!-effektust. Se nem vicces, se nem dallamos, és ami még gyengébbé teszi, hogy az előadó láthatóan komolyan is veszi magát. 

A GOAT dalcím választást két féle képpen lehet értelmezni.

A szó magyarra fordítva kecskét jelent, de felfoghatjuk rövidítésként is, mint G.O.A.T. – Greatest of all time, azaz „Minden idők legnagyobbja”.

A fiatal rapper büszkén meséli, hogy Instagramon még egyik példaképe Snoop Dogg is hozzászólt egyik bejegyzéséhez. Imidzsének része, hogy félmeztelenül és láncokkal a nyakában, köztük egy dollárjeles aranyláncnak tűnő vastag lánccal lép fel előadásain. Az új dalban rappelés helyett pedig inkább mekeg, mint a kecskék. 

Ha lenne Aranymálna-díj a zenészeknél is, nyugodt szívvel adhatnánk át a fiúnak, de inkább beszéljen maga a videoklip. Facebook-kommentben pedig várjuk a véleményeteket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás