Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hivatalos: jön Az oroszlánkirály folytatása

Hivatalos: jön Az oroszlánkirály folytatása

Zene, Film & Kultúra

Hivatalos: jön Az oroszlánkirály folytatása

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János - 2020.09.30. 14:04

A digitális Szimba visszatér, hiszen a Disney bejelentette, hogy érkezik a tavalyi Oroszlánkirály második része, de sajnos a rendező már más lesz.

A Vasember készítője, Jon Favreau 2019-ben nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis megcsinálta a közönségkedvencnek számító 1994-es Az oroszlánkirály új, teljesen élethű animációs változatát, ami igaz, hogy eléggé megosztotta a közönséget, de a több mint 1,6 milliárd dolláros bevétel elég volt ahhoz, hogy a Disney fejesei komoly döntést hozzanak a széria jövőjével kapcsolatban.

Kiderült, hogy hivatalosan is berendelték Az oroszlánkirály folytatását, de Jon Favreau helyett a Holdfény Oscar-díjas rendezője, Barry Jenkis lesz az, akinek tovább kell mesélnie Szimba és a többiek történetét.

Ez elég meglepő lépés a stúdió részéről, hiszen Jenkins eddig főleg csak komoly, mély drámákat készített, viszont most elmondta, hogy nagyon izgatott a projekttel kapcsolatban, mivel ezekkel a karakterekkel nőtt fel. A forgatókönyvíró maradt Jeff Nathanson, de arról még nincsenek információk, hogy egy teljesen új irányba viszik el a cselekményt, vagy a régi, VHS-korszakban megjelent Az oroszlánkirály 2-t adaptálják.

Valószínűleg a stáb is elfogadja majd a felkérést, és mivel a technikai alapok az első rész miatt már megvannak, így akár két éven belül láthatjuk is a végeredményt, ami jó eséllyel megint felfoghatatlanul sok pénzt hoz majd a Disney számára – egy újabb anyagi siker pedig eléggé rájuk férne most.

Borítókép: Az oroszlánkirály / Walt Disney Pictures - Fairview / Collection ChristopheL via AFP