promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel 5 milliárd dollárt bukott eddig a Disney a koronavírus miatt
Borítókép:  Illusztráció / theilluminerdi.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világon szinte mindenkinek betett a járvány, és most bebizonyosodott, hogy minél nagyobb valami, annál hatalmasabbat tud zuhanni.

Márciusban szinte az összes mozit és kalandparkot bezárták, hiszen el akarták kerülni, hogy az emberek tömegekbe vergődjenek, és így átadják egymásnak a koronavírust. Ezzel pedig megszűnt a Walt Disney Company két talán legfontosabb bevételi forrása, mivel nyáron mindig kasszasiker filmeket mutatnak be, illetve a Disneylandek is folyamatosan tele szoktak lenni – de ennek most búcsút mondhattak, aminek meg is lett a hatása.

A MovieWeb írja, hogy az előző negyedévben nagyjából 5 milliárd dollárt bukott a Disney a tavalyi azonos időszakhoz képest, így 40 százalékos visszaesés mellett „csupán” 11,7 milliárd dollárnyi bevételt termeltek.

Ugyan tényleg felfoghatatlanul nagy a veszteség, de még így is rengeteg pénzt hoztak össze, ezzel pedig bebizonyították, hogy a Disney egyszerűen elpusztíthatatlan, és még egy olyan csapást is túl tud élni, ami másokat örökre a földbe tiport volna.

Úgy látszik, hogy pont jókor indították el a Disney+ platformot, hiszen rengeteg előfizetőjük van, és már ott is be tudják mutatni a mozikból kimaradt alkotásokat, hátha ilyen módon megtérül az a több millió dollár, amit általában egy filmjükre költenek – legalábbis addig, amíg minden vissza nem tér a régi kerékvágásba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás