promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehet, hogy megvan a Szent Grál – méghozzá elég közel Magyarországhoz
Borítókép:  Glamadelaide.com.au
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez az egyik legtitokzatosabb szent tárgy, amely évezredek óta izgatja a tudósok (és persze mindenki) fantáziáját.

Indiana Jones-tól kezdve a komoly tudósokon át egészen Dan Brown-ig ér a névsor, akik valamit is hozzátettek, hogy életben tartsák a legendát,

miszerint volt egy Szent Grál, amiből Jézus ivott az utolsó vacsorán, és amellyel később felfogták a vérét.

Egy tárgy, ami hatalmas erővel bír (ezt még a Sailor Moon című animesorozatba is belefűzték), és aki birtokolja, az uralja a világot. Épp ezért a legendák szerint a nácik is keresték, sőt, egyes elméletek szerint a nyomára is bukkantak.

Az igazság viszont egyelőre az, hogy nem tudjuk, hol lehet. És ami még fontosabb, azt sem tudjuk, hogy egyáltalán létezett-e.

A 2000-es évek közepén egy brit házaspár okozott hatalmas médiaovációt, amikor bejelentették, hogy megfejtették a szent kehely titkát. Ők egy egy angliai kisvárosban, Stattfordshire egyik emlékművén akadtak olyan jelzésekre, amelyek szerintük magyarázatot adhatnak a szent tárgy értelmezéséhez. Az ő kódfejtésük is a Templomosokhoz köti a Szent Grál történetét.

A legendák szerint ugyanis a Szent Grált a Templomosok találták meg a középkorban a szentföldön, utána az ő rendjük őrizte azt. A mostani felfedezés is ezt az elbeszélést követi. A CNN nyomán az Index számolt be arról, hogy a szent kehely lehet, hogy Lengyelországban rejtőzik, ugyanis itt rejtették el a Templomosok, akik hosszú bolyongás után Nyugat-Pomerániában leltek nyugalomra.

Chwarszczany falut is ők alapították, és egy történet szerint a 14. században a településhez közel fekvő tó mélyére süllyesztettek el egy titokzatos ládikát, amelyben lehet, hogy a Szent Grál lapult.

A régészek egyelőre csak a rend nyomaira, velük összefüggésbe hozható titkos föld alatti járatokra és rengeteg értékes leletre bukkantak. 

A feltárás folytatódik, így az is megeshet, hogy évezredes kérdés végére kerülhet pont... hamarosan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás