Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mel Gibson tényleg megcsinálja A passió 2-őt

Mel Gibson tényleg megcsinálja A passió 2-őt

Zene, Film & Kultúra

Mel Gibson tényleg megcsinálja A passió 2-őt

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 06:36

A Jézust alakító Jim Caviezel visszatér, és ő is megerősítette, hogy érkezik a második rész. 

Sokan nem tudják, de a nagy rendezők közül Martin Scorsese is csinált filmet Jézus életéről, bár az 1988-as Krisztus utolsó megkísértése című alkotás egy másik szemszögből közelítette meg a sztorit. Ebben a Sátán utoljára kísérti meg Jézust az emberi élet kínálta kényelemmel és örömökkel. Ha a kereszthalál helyett megtagadja Istent, megszabadul a szenvedéseitől. A testi szenvedések közepette, a halál árnyékában Jézus elképzeli mi történne, ha engedne a gonosz csábításának és az isteni helyett az emberi sorsot választaná.  

Níkosz Kazandzákisz regényének feldolgozását elég sokan éles kritikával illették, de végül Scorsese alkotásából hatalmas klasszikus.

Ha jól emlékszik mindenki, Mel Gibsonra is elég sokan kiakadtak, mert túl véresre vette a figurát Jézus Krisztus megkínzásával, de erős jelenetekkel sikerült lesokkolnia a közönséget. A 30 millió dollárból összehozott film végül óriási kasszasiker lett, és 612 millió dollárral zárt.

Tavasszal Mel Gibson forgatókönyvíró-társa, Randall Wallace megerősítette, hogy valóban készül A passió második része. Akkor erős szavakat használva azt mondta, hogy ez lesz a filmek Mount Everestje.

Sok volt a vita az alkotásról, de elvileg elkészült a forgatókönyv, amit az első film főszereplője, Jim Caviezel is megerősített.

„Mel Gibson elküldte nekem a harmadik változatot. Valóban el fog készülni, és az lesz a címe, hogy Passió: Feltámadás. Talán ez lesz a világtörténelem legnagyobb filmje”

– mondta a színész Breitbart Newsnak. Erős szavak, meglátjuk, hogy mi fog kisülni belőle.

Borítókép: Twentieth Century Fox