Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt Verebély Iván

Meghalt Verebély Iván

Zene, Film & Kultúra

Meghalt Verebély Iván

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János - 2020.09.23. 14:41

Szörnyű hírt jelentett be a Centrál Színház, ugyanis kiderült, hogy meghalt az ország egyik legismertebb színművésze, Verebély Iván.

Hosszas betegség után, 82 évesen elhunyt Jászai Mari-díjas színészünk, Verebély Iván, akit olyan alkotásokban láthattunk pályafutásának több mint hatvan éve alatt, mint például a Csocsó, avagy éljen május elseje!, Csak szex és más semmi, Angyalbőrben, illetve nem is olyan régen még a Drága örökösök című sorozatban is feltűnt tánctanárként. A sokakat elszomorító halálhírét a Centrál Színház jelentette be.

„Búcsúzunk orvosunktól, barátunktól, színészkirály-királynőnktől. Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást”

– olvasható a színház bejegyzésében.

Verebély Iván sokoldalú, különleges humorral rendelkező művész volt, aki szinkronszínészként is bizonyította tehetségét, és rengeteg örökérvényű munkát hagyott hátra számunkra. A számos szakmai siker mellett 2019-ben megkapta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét is. Természetesen nagyon fog hiányozni gyászoló családjának, pályatársainak és a közönségnek is.

Borítókép: Verebély Iván / MTVA/Zih Zsolt (via femina.hu)