promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhalasztották Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma premierjét
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A járványhelyzet miatt 2021-re halasztották Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma premierjét, ami Szabó Győző drogokkal való küzdelméről szól.

Eredetileg október végén mutatták volna be a hazai mozikban Herendi Gábor új filmjét, a Toxikomát, ám a járvnyügyi előrejelzések miatt az alkotók 2021-re tolták át a premiert.

„A fokozódó járványhelyzettel kapcsolatos előrejelzések okán, az eredeti októberi bemutató helyett, a jövő év első felében érkezik a mozikba a TOXIKOMA. Számunkra a Ti és a családotok, szeretteitek egészsége a legfontosabb, ezért döntöttünk úgy, hogy Herendi Gábor új filmje premierjét egy későbbi időpontra toljuk”

– írták az alkotók a film Facebook-oldalán.

A Toxikoma Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, és innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián.

Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

A filmhez egy hónappal ezelőtt megérkezett az előzetes is, amit alább nézhettek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás