promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Paris Hilton: a nő, akinek mindene megvan, még sincs semmije – kritika
Borítókép:  Paris Hilton / Rich Fury / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meghökkentően bensőséges dokumentumfilm készült Paris Hiltonról, amiben hosszú évek után megmutatja a tényleges, eddig gondosan elrejtett igazi arcát, és az összes szenvedést, ami mögötte van.

Alexandra Haggiag Deannek sikerült elérnie, hogy Paris Hilton teljesen önmaga legyen, és megnyíljon a világnak a This is Paris című alkotásban. A botrányhősnőről szinte mindenkinek megvan a véleménye, hiszen a szexvideójával világhírű lett, ráadásul sokan őt tartják a legelső celebnek, aki csupán azért híres, mert híres – és még állítólag a szelfit is neki köszönhetjük.

Paris Hilton elsőre megtestesíti a „buta szőke nő” sztereotípiát, de most kiderült, hogy az egész végig csak egy álca volt, miközben ő a háttérben zseniális módon felépített egy egész birodalmat, ahol termékeket árul, influencerkedik, modellkedik, DJ-zik és persze próbálja a kamerák előtt titkolni a fájdalmát.

Hihetetlen, de a mű megnézése közben egy pillanatra sem érezzük úgy, hogy ő boldog lenne, ezért máris valósabb képet kapunk a hozzá hasonló sztárok életéről. Így, akik eddig irigyeltek őt, ezek után biztos, hogy kétszer is meggondolják a dolgot, hiszen a csillogás és a rengeteg pénz mögött igazi traumák, alvászavar, szeretethiány és beteges bizonyítási vágy bujkál.


Kép: Paris Hilton / GRZEGORZ MICHALOWSKI / PAP / AFP

Paris Hilton mindig is jól tettette, hogy élvezi ezt az életvitelt, hiszen ennek köszönheti a népszerűségét, a rajongóit és a bevételét. De most úgy gondolta, hogy eljött az ideje az álarc levételének, így őszintén mesélt a kezdetekről, hogy mennyire nehezen találja meg a helyét, és hogy egy szörnyeteget alkotott azzal a jelenséggel, amit ő képvisel.

A gyerekkori bántalmazások, édesanyja túlzott féltése, a körülötte lévő igenemberek és a boldogtalan, üres hétköznapok mind megtették hatásukat, és végül a repedésekből előbújt Paris Hilton, az okos, céltudatos, érzékeny nő, aki addig nem nyugszik meg, míg milliárdos nem lesz – pedig tudja, hogy az sem fogja betölteni az űrt.

A film maga szépen bemutatja Paris pályafutását, életét, miközben folyamatosan rákontráz az egészre a szörnyű valósággal. Félelmetesen erős személyiség Paris Hilton, akinek eddig többet ártott a szerelem, mint használt, viszont a műben sajnos nem mindig az igazán érdekes dolgokra helyezik a hangsúlyt, és az érzelmi kiteljesülés is elmarad, így például a várva várt szembesítés az édesanyjával sem lesz átütő élmény.

Ettől függetlenül mindenki számára tanulságos lehet a This is Paris, hiszen betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, és végre láthatjuk Paris Hiltont úgy, ahogy eddig csak a hozzá legközelebb állók: magányosan, szenvedve, de még mindig kitartóan – így talán egy kicsit a feltörekvő influencerek is elgondolkodnak azon, hogy milyen útra is akarnak lépni pontosan.

A This is Paris teljes egészében elérhető YouTube-on:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás