promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindig az ördöggel-kritika: Tom Holland egy Lugerrel lép a megváltás útjára
Borítókép:  Tom Holland a Mindig az ördöggel című filmben / via empireonline.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megérkezett Donald Ray Pollock nagysikerű regényének filmváltozata a Netflixre, amiben láthatjuk, hogyan állja meg a helyét többek között Tom Holland és Robert Pattinson az igazi amerikai mocsokban, ahol fizetőeszköz a bűn, és csak a fegyver tesz igazságot.

A rendező, Antonio Campos eddig még nem alkotott túlzottan híres filmet, de ez nem gátolta meg őt abban, hogy igazán nagy fába vágja a fejszéjét. Szerencsére olyan tehetséges színészeket sikerült meggyőznie, hogy tartsanak vele ezen a hepehupás úton, mint például Robert Pattinson, Bill Skarsgard, Mia Wasikowska, Jason Clarke, Harry Melling, Riley Keough, Sebastian Stan, Haley Bennett és Tom Holland.

A Mindig az ördöggel legfőbb szereplője egy fiatal fiú (Tom Holland), akinek az élete tele van tragédiával, de ő mégis próbálja valahogy túlélni ezt a gonoszságban ázó világot – majd hirtelen torkon ragadja őt a fájdalom, onnantól kezdve pedig saját kezébe veszi az irányítást, hogy tisztulást hozzon a környezetébe, és lelkébe.

Egy elég elborult, feszült, sötét történetet hoztak nekünk a készítők, ami a bosszúról, szeretetről, megváltásról, és a vallásról szól, miközben elvárják tőlünk, hogy komolyan vegyük a Marvel-filmek Pókembereként ismert Tom Hollandot egy erőszakos, meggyötört kölyök szerepében. Szerencsére nem kell aggónunk, ugyanis élete egyik legjobb alakítását nyújtja.


Kép: Tom Holland a Mindig az ördöggel című filmben / via indianexpress.com

Rengeteg érdekes, beteg karaktert láthatunk ebben a műben, hiszen van itt egy, a hatalmát szexuális úton kihasználó, lelketlen prédikátor; egy szörnyű sorozatgyilkos pár; egy kétségbeesett, összetört édesapa; és egy srác, aki a legtöbb problémáját egy Lugerrel oldja meg. Mindegyik szál működik, ráadásul helyenként össze is találkoznak, de azokat a jeleneteket általában csak az egyikük éli túl.

Fantasztikus az alkotás hangulata, hiszen szinte a vállunkon érezzük a mocskos, taszító közeg nyomását, amiben tudjuk, hogy még a legjobb embernek is egyszerűen muszáj gyilkolnia. Az erőszak megvalósítása rideg és effektív, a színészek pedig elképesztő munkát végeznek.

Itt külön ki kell emelni Tom Hollandot, aki képes úgy torkon lőni valakit, hogy közben látjuk a szemében a szenvedést, és akármennyire is kegyetlen dolgokat művel, az ő oldalán állunk. Robert Pattinson pedig egyenesen lubickol a szerepében, szóval mindenki képes volt elvinni a hátán ezt a nehéz filmet.


Kép: Robert Pattinson a Mindig az ördöggel című filmben / via gamesradar.com

A végén sajnos elmarad a katarzis, és előtte egy ideig le is ül a cselekmény, így nincs túl szép íve az amúgy remekül elkészített műnek. Az itt látott motívumok, illetve személyes megpróbáltatások viszont tökéletesen működnek, ennek köszönhetően hatással van ránk a film, ami így még a szörnyűségek ellenére is képes kialakítani egy bensőséges kapcsolatot a nézőkkel.

A Mindig az ördöggel egy jó, nyomasztó, de talán kicsit döcögős alkotás lett, ami főleg a színészi játékok, és a felvonultatott emberi tragédiák miatt emelkedik ki a többi krimi/dráma közül.

Mindenképp ajánlott a megtekintése, ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy Tom Holland milyen végletekig képes elmenni annak érdekében, hogy megvédje a mostohatestvérét – illetve akkor is, ha megnéznénk egy prédikátort, aki egy vödörnyi pókot önt a fejére, csak hogy bizonyítsa a hitét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás