promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A bébiszitter 2-kritika: szuperszexi démonok a tini erekció ellen
Borítókép:  A bébiszitter: A kárhozottak királynője / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix meghallotta a horror-vígjátékra éhező nézők hangos siránkozását, ezért most megérkezett A bébiszitter folytatása, ráadásul extra véresen, tele hülyeséggel – de be kell vallani, hogy még mindig pokolian szórakoztató nézni, ahogy a kölykök komikusan kaszabolják kortársaikat.

2017-ben a Charlie angyalai és a Terminátor: Megváltás rendezője, McG megcsinálta a Netflix számára A bébiszitter című alkotást, amiben egy ártatlan, Cole nevű kölyköt akart feláldozni egy sátánista szertartáson pár elmebeteg, szexi fiatal. A filmet elég jól fogadta a közönség, hiszen stílusos, helyenként vicces, és elég brutális volt. A streaming-platformnak meg nem is kellett ennél több, hogy berendelje a folytatást.

A bébiszitter: A kárhozottak királynője két évvel az előző rész eseményei után veszi fel a véres fonalat, amikor ismét Cole (Judah Lewis) életére tör ez az elvetemült, pokolból visszatérő, és azóta csak duzzadó banda. Most viszont a srácnak nem kell egyedül megbirkóznia a nehéz feladattal, hogy lenyomja őket, hiszen a körülmények úgy hozzák, hogy egy hasonlóan problémás múlttal rendelkező lány, Phoebe (Jenna Ortega) is vele tart.

Szerencsére a legfőbb színészek visszatértek, így Judah Lewis mellett Bella Thorne, Ken Marino, Leslie Bibb, Emily Alyn Lind, Hana Mae Lee, Robbie Amell, Andrew Bachelor és Samara Weaving is szerepelnek az új részben, ami nem meglepő módon javarészt az első film ritmusát, megjelenését és ötleteit koppintja – de persze egy kicsit felturbózva.


Kép: Judah Lewis és Emily Alyn Lind A bébiszitter: A kárhozottak királynője című filmben / imdb.com

Természetesen nem szabad csúcs színészi teljesítményeket elvárnunk, sőt, igazából már azért is hálásak lehetünk, hogy képesek elmondani a szöveget. De ez szinte lényegtelen, mivel egy teljesen komolytalan, könnyed szórakoztatás az egész, ami nem igényel gondolkodást, hiszen egy horror-komédiánál csak a durva halálok, meg a jó poénok érdeklik az embert, a többi pedig már csak hab a tortán.

Ebben a filmben bizony van pár elég kegyetlen, brutális kivégzés, mivel például láthatjuk, ahogy valakit széttrancsíroz egy vízalatti propeller; vagy akad olyan szerencsétlen is, akit egy agancsokból készült csillár nyársal fel; illetve arra is van példa, hogy egy embernek levágja a fejét egy szörfdeszka – szóval ilyen szempontból nem lehet okunk a panaszra.

Viszont nagyjából ennél többet nem igazán tud felmutatni az alkotás, hiszen attól függetlenül, hogy teljesen jól elvagyunk a nézése közben, kifejezetten vicces részek nincsenek benne, amiken úgy nagyokat tudnánk nevetni.

A történet igaz, hogy kellemesen csavaros, de tele van butaságokkal, és elköveti azt a nagy hibát, hogy megalázza az előző részt, így szinte semmissé teszi annak történéseit, mivel az akkori halottak visszatérnek, illetve az igaznak hitt motivációk is valótlanná válnak.


Kép: Jenna Ortega és Judah Lewis A bébiszitter: A kárhozottak királynője című filmben / imdb.com

Azért jó látni, hogy készülnek még manapság is ilyen típusú művek, mert ez egy kihalófélben lévő műfaj, és néha kifejezetten jólesik egy tiniknek szánt, egyszerű, erőszakos, félelmet nem ismerő filmet nézni, ami igazából csak arról szól, hogy csábító, démoni sátánisták üldöznek egy srácot, akit csak az erekció, és a szex menthet meg a haláltól.

A bébiszitter: A kárhozottak királynője összességében egy elég jó film a maga kategóriájában, mivel vannak benne gyomorforgató, véres jelenetek, és leköti a figyelmet – de nem sikerült újítania, és a saját mitológiáját sem építette tovább annyira, hogy indokolt legyen egy esetleges harmadik rész elkészítése.

Nem a legigényesebb alkotás, az biztos, de még így is mindenkinek ajánlott, akinek van hozzá gyomra. Ha tetszett az első rész, akkor ez is be fog jönni, mivel szinte pontosan ugyanazt a szintet hozza, így sejthető, hogy nem szabad nagy elvárásokat táplálni az irányába – de ezt legalább tényleg meghálálja A bébiszitter folytatása.

A bébiszitter: A kárhozottak királynője szeptember 10-től elérhető a Netflix kínálatában, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás