promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a Trónok harca sztárja, Diana Rigg
Borítókép:  Diana Rigg a Trónok harca című sorozatban / via nme.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Őfelsége titkosszolgálatában című 007-es filmből is ismert ikonikus Bond-lány, Diana Rigg 82 éves korában halt meg, és elképesztő életművet hagyott hátra.

Rettenetes hírt kaptak a rajongók, ugyanis kiderült, hogy életét vesztette az 1938-ban született, Golden Globe-díjra jelölt legendás színésznő, Diana Rigg. Az 1959-től egészen napjainkig tartó pályafutása során olyan alkotásokban láthattuk, mint például A kórház, Lélegzetvétel, Színes fátyol, vagy az 1961-es The Avengers, vagyis A Bosszúállók című klasszikus széria, amiben ő alakította a népszerű Emma Peel karakterét.

Sokan csak az Őfelsége titkosszolgálatában című James Bond-filmből ismerik a gyönyörű Diana Rigget – ami amúgy George Lazenby egyetlen 007-es mozis szereplése volt –, de talán a legtöbben inkább a Trónok harca című sorozat szórakoztatóan ravasz Olenna Tyrell nevű karaktereként gondolnak rá.

Jövő áprilisban érkezik a világsztár utolsó filmje, a Last Night in Soho, amit a zseniális Edgar Wright (Haláli hullák hajnala, Baby Driver) rendezett, és biztos, hogy nem szabad majd kihagyni. A színésznő a halála előtt elvileg még leforgatta a Black Narcissus című miniszériát is, szóval lesz alkalmunk elbúcsúzni tőle.

Diana Riggnél idén márciusban diagnosztizáltak rákot, és szeptember 10-én hunyt el otthon, békés körülmények között, családi körben.

Így nézett ki 1969-ben az Őfelsége titkosszolgálatában című 007-es kalandban, ahol Tracy szerepében tündökölt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás