Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Adam Sandler csinált egy filmet Tarantinóval, és te nem is tudtál róla

Adam Sandler csinált egy filmet Tarantinóval, és te nem is tudtál róla

Zene, Film & Kultúra

Adam Sandler csinált egy filmet Tarantinóval, és te nem is tudtál róla

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 20:02

Az idén 20 éves Sátánka – Pokoli poronty (Little Nicky) című filmről van szó, amiben Adam Sandler és Quentin Tarantino együtt játszott. Mivel ez a film ment szeptember 9-én kora reggel a TV-ben, és éppen ezen a napon ünnepli Adam Sandler a születésnapját, úgy döntöttem, erről készítek egy filmajánlót.

Az együgyü Nicky (Adam Sandler), a Sátán (Harvey Keitel) legkisebb fia, aki a pokol szokásaival ellentétben aggódik a faterért és nem kívánja mielőbbi halálát, mint nagyravágyó bátyjai, Adrian (Rhys Ifans) és Cassius. Aztán eljön az a nap, amikor Nickynek kell megmentenie a világot; közben megtalálja élete szerelmét és fény derül származására is, ami annyi fejtörést okozott neki.

Nem kertelek: a Sátánka egy borzalmas és idióta film, de mégis szerethető. Őszintén szólva néha kifejezetten jól esik ilyen alkotásokat nézni, amin tényleg nem kell gondolkodni, nem kell azon elmélkedni, hogy miért készült el, csak ülni, nézni, és hagyni, hogy a maga stílusával elszórakoztasson.

Bár rengeteg hibát és baromságot fel lehetne hozni vele kapcsolatban, azt semmiképp sem vehető el tőle, hogy egyértelműen látszik rajta, hogy a színészek élvezték ennek az elborult agymenésnek a forgatását. Még Harvey Keitel is, aki a Sátánt játszotta (eredetileg Dustin Hoffman kapta volna), sőt, Quentin Tarantino is, aki gyakran feltűnik a filmben, mint egy vak igehirdető, prédikátor.

A film csak egyetlen egy pozitív jelölést kapott a 2001-es MTV Movie + TV Awards-on, mégpedig Ozzy Osbourne a Legjobb cameo kategóriában; ezen kívül csak a Legrosszabb-díjakért volt versenyben.

Való igaz, filmművészeti szempontból a Sátánka egy kritikán aluli, silány, és minősíthetetlen förmedvény, de ahogy már fentebb is említettem, néha jól esik ilyeneket is nézni.

Borítókép: Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP