promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak hányás és lopott ékszerek kellenek egy jó családi szórakozáshoz? – kritika
Borítókép:  Éjszaka meglepetésekkel / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Éjszaka meglepetésekkel című filmmel a Netflix megint hozott nekünk egy egyszerű akció-vígjátékot, amiben pár kölyök próbálja megtalálni az elrabolt szülőket, miközben rengeteg titokra fény derül, meg egy koronát is el kell tulajdonítaniuk – és akármennyire is meglepő, mégis nagyon kellemes a végeredmény.

Szinte a Disney is készíthette volna a Trish Sie (Tökéletes hang 3.) által készített családi alkotást, hiszen annyira ártatlan és súlytalan, hogy önkéntelenül is átadjuk magunknak az agyatlan szórakoztatásnak. Ezzel egészen addig nincs is gond, amíg viszonylag minőségi a végeredmény, és most szerencsére nem lehet okunk panaszra, ugyanis ez a Netflix-produkció kifejezetten kiemelkedik a mezőnyből – de persze még így sem kell sokat várnunk tőle.

Igazából nagyjából minden megvan az Éjszaka meglepetésekkel (The Sleepover) című filmben, ami az egész családnak kellhet: nagydumás gyerekek, izgalmas rejtély, pár viszonylag korrekt akciójelenet, meg persze olyan poénok, amik még felnőtt fejjel is viccesek lehetnek.

A főbb szerepekben Malin Akerman (Watchmen: Az őrzők), Ken Marino (Partiszerviz színész módra), Joe Manganiello (True Blood), Sadie Stanley (Kis tini hős), Maxwell Simkins (Henry könyve), Cree Cicchino (Game Shakers) és Lucas Jaye (Még mindig Bír-lak) látható, a forgatókönyvet pedig az elsőfilmes Sarah Rothschild írta, szóval nem mondhatjuk, hogy lenne itt igazi húzónév.


Kép: Éjszaka meglepetésekkel / imdb.com

Az efféle alkotásoktól természetesen sosem várjuk el, hogy megváltoztassa az életünket, hiszen az ilyen „gyerekes” akció-komédiáknál már az is nagy szó, ha nem szenvedünk a nézése közben. Itt pedig egészen váratlan, de tök jól érezzük magunkat, hiszen a színészek is jó munkát végeznek – ami azt jelenti, hogy nem idegesítenek a karakterek –, a humor is szuper – feltételezve, hogy tudunk nevetni azon, ha valaki szinte már erőszakosan hány le valakit –, így ráadásul a sok marhaságot is el tudjuk nézni.

Hiába építkezik már jól ismert elemekből, az Éjszaka meglepetésekkel egy tök korrekt, humoros, pörgős kis film lett, amit kortól, nemtől függetlenül mindenki élvezhet.

Kifejezetten üdítő, hogy a Netflix ennyire jól eltalálta azt a szintet, ami még működik egy olyan néző számára is, aki alapból nehezebb, komolyabb művekhez szokott. Legalább ebből is kiderült, hogy néha kell az embernek egy ilyen szimpla, gondolkodást nem igénylő alkotás, ami igazi kikapcsolódásként szolgál egy dolgos nap után – szóval mindenkinek ajánlott, mert pontosan olyan komfortérzetet ad, mint mondjuk a vaníliapuding.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás