promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Daniel Craig hajléktalanként küzdötte fel magát a csúcsra
Borítókép:  Mark Sagliocco / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem volt mindig James Bond, és bizony Daniel Craignek még padokon is kellett éjszakáznia tinédzser korában.

Egészen 2006-ig kell visszamennünk, ekkor jött ki ugyanis a Casino Royale, ahol Daniel Craig váltotta Pierce Brosnant James Bondként, és lett világhírű színész.

Persze előtte is dolgozott sok mindenben, de ez hozta meg neki az áttörést. A közönség eleve szkeptikusan állt kicsit hozzá az elején, de annyira megszerették, hogy Craig ötödjére is Bond lesz a Nincs idő meghalniban. Innentől tényleg ez az utolsó, hogy magára ölti a kultikus karaktert.

Daniel középosztálybeli családba született az angliai Chester városában. Édesapja kereskedő, illetve tengerészkadét, édesanyja pedig tanárnő volt. A kis Danielt az édesanyja többször is elvitte a színházba, ami óriási hatással volt rá. Ekkor döntötte el Craig, hogy színész szeretne lenni. Az anya barátnői közül amúgy is sokan dolgoztak a színpad közelében táncos- vagy énekesnőként.

Az első komoly törés Daniel életében a szülei válása volt, miután az édesanyjával és a húgával Liverpoolba költöztek. A ma már világhírű színész nem akart beleragadni a szürke hétköznapokba, így 15 évesen London felé vette az irányt, hogy színészetet tanuljon.

Kevés volt a pénz, Craig részmunkaidőben éttermekben szolgált fel, és amíg nem jöttek egyenesben a dolgok, addig parkok padjain kellett aludnia éjszakánként. A kitartása és a tehetsége miatt egy idő után felvették a Guildhall School of Music and Drama nevű iskolába, innentől pedig már csak felfelé vezetett az út.

Craig nem felejtette el a múltját, rendszeresen adakozik. Kiemelt helyen van nála a az Opportunity Network, ami tehetséges, ám de hátrányos helyzetű fiataloknak segít abban, hogy iskolába járhassanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás