promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orvost kellett hívni A Konyhafőnök versenyzőjéhez – videó
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Konyhafőnök legutóbbi adásában összeállt Sárközi Ákos középdöntős csapata is, de az egyik versenyzőhöz, Orsihoz orvost kellett hívni.

A Michelin-csillagos séf a kék csapat mentoraként az elődöntő hét során kiválasztotta azt a 6 versenyzőjét, akikkel nekivág a kőkemény középdöntőnek. A középdöntőbe vezető út első lépcsőjén egy feldarabolt kacsa "feküdt": kacsamell, kacsamáj, kacsacomb, valamint rebarba és lime volt a letakart ládákban. A versenyzőknek két kacsadarabot kellett felhasználniuk, mellé pedig a rebarbarát, egy tökéletes főétel előállításához.

A második megmérettetésen Sárközi Ákos készült étellel: egy újragondolt juhtúrós sztrapacska volt a feladat. A felismerési versenyt Orsi nyerte, de neki is ezt a sztrapacskát kellett tökéletesen lemásolnia, úgy, hogy még az alapanyagok sem voltak előkészítve hozzá. Ez egy igazi, kőkemény vizsgafeladat volt.

Sárközi Ákos azonban némiképp segíthetett versenyzőinek, ő is lement velük a piactérre és tippeket, tanácsokat adott a megfelelő összetevők kiválasztásához. Ezt az előnyt egyedül Kinga nem élvezhette, akit hátráltatás nehezített: Fördős Zé egy fülhallgatót adott a kék kötényes versenyzőnek, melyet teljes hangerőre csavart és kizárólag állathangokat játszott egymás után. Így kellett, hogy összeszedjen minden szükséges hozzávalót és persze nem hallhatta a séf instrukcióit sem.

Fördős Zénél azonban volt még egy láda. Ebben az összes sztrapacskához szükséges alapanyag benne volt. Ezt pedig nem az egyik versenyzőnek szánta, hanem zsűritársának, Rácz Jenőnek. Így a pirosak csapatkapitánya is egy sztrapacskát készített, neki azonban nem másolnia, hanem alkotnia kellett. 

Végül Szeghalmi Orsi az utolsó elődöntős kiesőként hagyta el A Konyhafőnök konyháját. Ezzel pedig összeállt a két Michelin-csillagos séf csapata. Ezzel lezárult A Konyhafőnök elődöntős szakasza és a középdöntővel folytatódik a jövő héten.

Most pedig jöjjön néhány kiragadott rész az elődöntő utolsó adásából!

Orvost kellett hívni Orsi mellé

Krisztián elsírta magát és összeomlott a zsűri előtt

Edit: „Bekaphatod, Zé!"

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás