promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Melissa McCarthy ledobott egy bombát a Balatonba
Borítókép:  Daily Star
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kém című film nagy részét Magyarországon, azon belül is Budapesten és a Balatonnál forgatták. Érdekes véletlen, hogy Melissa McCarthy születésnapja előtt éppen ez a film jött velem szembe.

Melissa McCarthy egy elég megosztó színésznő, az ember egy film után vagy megszereti, vagy meggyűlöli – persze nem mindegy, hogy melyik filmjével találkozunk először. Ha jól emlékszem, talán a Női szervek volt, amit elsőként láttam tőle, és szerintem az egy teljesen jól fogyasztható, szórakoztató akció-vígjáték.

Hasonló véleménnyel vagyok a 2015-ös A kém-ről is, aminek nagy részét Magyarországon forgatták. Ha más miatt nem is, legalább a budapesti helyszínek, és az amerikai filmeken is csodálatosan mutató magyar tenger (ami persze nem tenger, hanem tó, és nem jutsz el rajta keresztül Olaszországba... szívesen, Jason Statham!) miatt tényleg érdemes megnézni, de úgy gondolom, más oka is van, ami miatt A kém kiemelkedik a bugyuta, tucat akció-vígjátékok közül.

A történet: A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebukik, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul.

Az első, és legfontosabb erénye A kém-nek, hogy nem veszi magát komolyan. Erre az egyik legékesebb bizonyíték Jason Statham karaktere, aki nálam abszolút ellopja a showt, és aki tulajdonképpen önmaga paródiájává megy át ebben a filmben. Az ő felbukkanása mindig üdítő, és baromi vicces közös jeleneteket eredményez Melissa McCarthy-val, de nálam a toplista élén egyértelműen az a jelenet szerepel, amiben elsorolja, hogy hányféleképpen próbálták már megölni, és hányszor irtották már ki a szeretteit.

A film rendezője, Paul Feig ugyanaz a kategória, mint McCarthy: vagy megszereted, vagy megutálod. Ha mondjuk a 2016-os Szellemirtók reboottal kezdesz nála, akkor biztos, hogy egy életre kiábrándulsz belőle. De ha teszem azt a Koszorúslányokat, a Női szerveket, vagy az éppen 2019-ben bemutatott, meglepően jól sikerült Múlt karácsonyt nézed meg először, akkor nem lesz vele problémád. Aztán jöhet A kém is.

Ahogy a Halálos iramban: Hobbs & Shaw, úgy A kém sem veszi magát komolyan, és ahogy már említettem, pont ez a titka. Ettől lesz igazán élvezhető, szórakoztató az egész film. Ha egy könnyed, vicces, és olykor kissé túlzásokba eső akció-vígjátékot akarsz nézni, aminek még magyar vonatkozása van, akkor A kém egyértelműen jó választás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás