promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Project Power-kritika: öt percnyi szuperképesség egy drogtól – bevállalnád?
Borítókép:  Dominique Fishback, Jamie Foxx és Joseph Gordon-Levitt a Project Power című filmben / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix tökéletesen időzített, hiszen nyáron mindenki a szuperhősös filmeket nézné, úgyhogy nincs más választásunk, mint adni egy esélyt a Project Power című alkotásnak – és nem fogjuk megbánni, hiszen a logikátlanságok ellenére iszonyatosan látványos és szórakoztató Jamie Foxx legújabb dobása.

Idén nyáron nincs se Marvel, se DC, így a közönség fájdalmasan szomjazik a gondolkodást nélkülöző, számítógépes effektusokkal teletömött művekre. Hangos sírásukat meghallotta a Netflix, így a Kamureg, illetve az Idegpálya készítői, Henry Joost és Arial Schulman elhozták nekünk Mattson Tomlin forgatókönyve alapján a Project Power – A por ereje című alkotást, ami egy kis időre ugyan, de nagyjából kielégíti majd a szükségleteket.

A film középpontjában egy olyan tabletta áll, amit ha bevesz valaki, akkor vagy meghal, vagy öt percen keresztül valamilyen csak rá szabott, durva szuperképességre tesz szert – és máris berántottak minket ezzel az izgalmas alapötlettel.

A főszerepben az Oscar-díjas Jamie Foxx látható, aki meg akarja találni a drog eredetét, miközben segítségére van a Dominique Fishback által alakított okos, jószívű, de rossz útra tévedt díler tinilány. Mellettük feltűnik még az Eredet színésze, Joseph Gordon-Levitt is egy olyan zsaru szerepében, aki mindenképp meg akarja tisztítani a szertől az utcákat, még annak ellenére is, hogy ő is használja azt a csatákban.


Kép: Jamie Foxx a Project Power című filmben / imdb.com

A történetet természetesen nem bonyolították túl, viszont érdekes, hogy helyenként egész okosnak mondható dolgokat tesznek a szereplők, máskor pedig idegesítően idióták. A színészek amúgy jók, és még a fiatal lány is csak az elején idegesítő picit, utána meg akár meg is kedvelhetjük őt.

A vizuális megoldások egyszerűen fantasztikusak, mivel brutálisan szemléltetik a különböző képességeket, így például a lángba boruló ember bunyós, üldözős jelenete után mind a tíz ujjunkat meg fogjuk nyalni, annyira részletgazdag, és szemet gyönyörködtető a grafikusok munkája.

Nem igazán fogják vissza magukat, így elég kemény dolgokat láthatunk, miközben néha még pár jól irányzott poént is elszórnak a karakterek. Olyan kamerabeállításokat és menőnek szánt stíluselemeket alkalmaznak a készítők, amik még pont működnek, de csak egy vastag hajszál választja el őket a ciki kategóriától.


Kép: Joseph Gordon-Levitt a Project Power című filmben / looper.com

Jó látni, hogy végre egész megfelelően kezeltek egy remek ötletet, és nem akartak se túlzottan gondolkodós, se egy értéktelenül gagyi végeredményt lerakni az asztalra. Egy teljesen korrekt, határozott munkát kaptunk, ami a hibái ellenére is egy teljesen jó élményt nyújt.

A Project Power lehet, hogy nem a legintelligensebb film, de mindenképp kiemelkedik a mezőnyből, ugyanis szórakoztató, látványos, izgalmas és érdekes – szóval a Netflix ismét adott nekünk egy szerethető alkotást, ami pontosan az akar lenni, ami: egy egyszerű popcornfilm, amitől majd jól érezzük magunkat.

Kár, hogy nem járták körbe egy kicsit jobban a szuperhős-tabletta témáját, de legalább lesz miért megnéznünk a folytatást, hiszen végig érezni, hogy arra építkeznek, de szerencsére úgy, hogy ezt a filmet sem hanyagolják el közben. Mindenképp ajánlott a megtekintése, ha egy izgalmas kikapcsolódásra vágyunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás