Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Sose fogod kitalálni, hogy mi II. Erzsébet királynő kedvenc filmje

Sose fogod kitalálni, hogy mi II. Erzsébet királynő kedvenc filmje

Zene, Film & Kultúra

Sose fogod kitalálni, hogy mi II. Erzsébet királynő kedvenc filmje

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 09:39

Alapból ritkán derülnek ki személyes információk a brit királyi családról, de most egy színésznek köszönhetően megtudtuk, hogy II. Erzsébet a kifinomult, okos alkotások helyett egy egyszerű látványfilmért rajong.

Már 94 éves II. Erzsébet brit királynő, aki szinte az egész eddigi életét kötelezettségek közt élte le. Most is folyton ügyelnie kell a szabályokra, előírásokra, és mindennek tökéletesnek kell lennie, hiszen erről szólnak a királyi család napjai. Ezek után nem is lehet csodálkozni azon, hogy kikapcsolódásként nem egy gondolkodós, komoly filmre, hanem inkább valami agyatlan kalandra vágyik.

A MovieWeb szerint egy Brian Blessed nevű színész elárulta, hogy mikor találkozott II. Erzsébettel, akkor kiderült, hogy a királynő minden karácsonykor összegyűjti az unokákat, és együtt nézik meg az 1980-ban bemutatott, enyhén szólva nem túl igényes darabnak számító Flash Gordon című filmet, hiszen az a kedvence.

A mára kultuszfilm státuszba emelkedő alkotás főszerepében egy jóképű amerikai focista (Sam J. Jones) van, aki egy furcsa, intergalaktikus ügyletbe keveredik, ahol le kell győznie a Max von Sydow által alakított gonoszt, hogy megmenthesse a Földet. Az érdekes látványvilággal rendelkező Flash Gordon sem a közönséget, sem a kritikusokat nem győzte meg annak idején, de az évek alatt végül egy hűséges rajongótábor alakult ki körülötte.

Úgy látszik, hogy valamilyen oknál fogva II. Erzsébet szívét is meghódította Flash Gordon. Vajon azért, mert a legendás Queen írta a zenéjét? Nem tudni, de az biztos, hogy meglepő a dolog, hiszen valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy pont ez pörög a Buckingham-palota moziszobájában.

Borítókép: II. Erzsébet / TOBY MELVILLE / POOL / AFP