promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Trónok harca sztárja Fülöp herceg bőrébe bújik
Borítókép:  BBC
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Trónok harcából, A Karib-tenger kalózaiból, és A két pápából is ismert színész, Jonathan Pryce fogja játszani Fülöp herceget A korona című sorozat utolsó két évadában.

A BBC közölte a hírt, hogy Jonathan Pryce walesi színész fogja alakítani Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet brit királynő férjét a Netflix nagysikerű A Korona című sorozatának utolsó két évadában.

A 73 éves Pryce színpadi szerepeivel alapozta meg hírnevét. Két Tony-díjából az elsőt 1977-ben vehette át a The Comedians-ben nyújtott alakításáért, 1980-ban pedig a legnagyobb brit színházi kitüntetést, a Laurence Olivier-díjat kapta meg Hamlet megformálásért.

A mozivásznon egyebek között az Evita, A holnap markában és A Karib-tenger kalózai filmekben, de komoly szerepet kapott az HBO nagysikerű fantasy-sorozatában, a Trónok harcában, és Oscar-jelölt alakítást nyújtott a Netflix A két pápa című filmjében is, amiben Anthony Hopkinsszal együtt játszott.

A Korona utolsó két évada várhatóan az 1990-es éveket és a 2000-es évek elejét fogja lefedni, ami drámákban bővelkedő időszak volt az uralkodói család életében. Egyebek mellett akkor bomlott fel Károly walesi herceg és Diana walesi hercegné házassága, ami után nem sokkal meghalt a hercegné.

Már az is kideürlt, hogy melyik színésznő játszhatja II. Erzsébetet: Imelda Staunton-t eddig olyan filmekben láthattuk, mint a Harry Potter, a Demóna, a Vera Drake, és a Downton Abbey.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás