promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Broadway helyett a Netflixen lesz a Diana-musical premiere
Borítókép:  BBC
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Diana hercegnő életéről szóló musicalt a hivatalos Broadway-bemutató előtt műsorára tűzi jövőre a Netflix streamingszolgáltató.

A szórakoztatóipar történetében példátlan esetre kerülhet sor a világjárvány megfékezésére hozott korlátozások miatt. A New York-i Broadway színházai bezártak, és idén már nem is nyitnak ki, ezért a Diana hercegnő élettörténete alapján írt musical sem kerül színpadra 2021. május 25. előtt.

A BBC számolt be arról, hogy a darabot az eredeti Broadway-szereposztással veszik filmre New Yorkban, közönség nélkül, és a Netflix-en nézheti meg elsőként a közönség. A streamingszolgáltató egyelőre nem közölte, hogy az előfizetői pontosan mikor láthatják a nagyszabású zenés előadást, de az biztos, hogy valamikor 2021 elején.

A musicalt eredetileg idén márciusban mutatták volna be. Ez az első alkalom, hogy egy Broadway-darab hivatalos színházi bemutatója előtt kerül a tévéképernyőre. Más Broadway-előadásokat is átvettek a streamingszolgáltatók, de csak azután, hogy közönség előtt, színpadon debütáltak. A Disney+ például nyáron kezdte sugározni a Hamilton című sikerdarabot.

A produkciós cégek eddig vonakodtak a képernyőre engedni előadásaikat, amíg színpadon játsszák őket, nem beszélve a be sem mutatott showkról, attól félve, hogy a nézők a tévé után nem mennek el élőben megnézni a darabokat. A világjárvány azonban változásokat hozott, a bezárásokhoz alkalmazkodva online alternatívákat keresnek a cégek. Szakértők szerint a színházi előadás filmre vett változata felkeltheti a nézők érdeklődését.

Ugyanezzel a dilemmával szembesül a filmipar. Több stúdió nem a mozikban, hanem közvetlenül a streamingszolgáltatóknál mutatja be az új alkotásokat, a Disney nyári nagy dobását, a Mulant egyenesen a Disney+-ra irányította. Az Egérgyár legújabb élőszereplős remakejéhez nemrég megérkezett az utolsó, hivatalos előzetes, szinkronizált változata.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás