promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Korda Filmpark: a filmkedvelők „Disneylandje”, ahová érdemes elmenned
Borítókép:  Korda Filmpark
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Korda Filmpark azzal a céllal jött létre, hogy a filmezés iránt érdeklődők közel kerülhessenek a filmgyártás folyamataihoz és bemutassa azokat a filmes kulisszatitkokat, amelyeket a digitalizálás korában mind a mai napig alkalmaznak a forgatások során. Etyekwood azonban nemcsak a szakmabelieknek és a filmes megszállottaknak nyújt egyedi élményt; az egész család számára egy kivételes program. Nemrég nekem is lehetőségem nyílt arra, hogy ellátogassak a Korda Filmparkba, és őszintén mondom, hogy a „filmkedvelők Disneylandjébe” mindenkinek érdemes elmennie.

Az etyeki Korda Stúdióról sokaknak a filmes produkciók forgatásai juthatnak eszükbe. Természetesen a Korda Stúdiónak az a „szerepe”, hogy a minőségi nemzetközi és hazai filmkészítésnek adjon minőségi helyszínt, de emellett a területen működő Korda Filmpark kiállítása, élménytúrája és változatos programkínálata egyaránt megszólítja a filmrajongókat, a különleges élményekre vágyókat és a filmes szakma iránt mélyebben érdeklődő jelenlegi és leendő szakembereket.

(Látogatók a Filmbuilding-programon.)

A Korda Filmpark folyamatos fejlesztés és a korábbi látogatók visszajelzései alapján érte el azt a minőséget és formát, mellyel – elsősorban 12 év feletti – vendégeinek egyszerre nyújt játékos szórakozást és betekintést abba, hogy mit és hogyan dolgozik 15 000 filmes szakember a hazai és nemzetközi forgatásokon és szuperprodukciókban.

A programok színes kínálata egyéneknek, családoknak, baráti társaságoknak és céges rendezvényeknek egyaránt nyújt informatív és játékos kikapcsolódási lehetőséget. A Filmpark népszerű programjai: a Kiállítás-élménytúra, a Filmbuilding, a kaszkadőr bemutató, a smink- és maszkmesteri bemutató, az interaktív krimijáték, a Szinkornizálj!, a Mission is Possible, a nyári filmes gyerektábor és a Jászt/Ma.

A programok más-más formában és oldalról megközelítve vezetik be a részvevőket abba a filmes világba, amely számukra eddig csak a filmvásznon, vagy a televízióban köszönt vissza.

(Részlet a Korda Filmpark kiállításából.)

Ugyanebben az élményben volt részem nemrég, mikor ellátogathattam a Korda Filmparkba. A majdnem egésznapos program során megtekinthettem egy interaktív kiállítást a filmezésről; megismerkedhettem a filmgyártás minden egyes szegmensével, kezdve az ötlet megszületésétől egészen a marketingig. A kiállítás egy bizonyos pontján szembe találhatjuk magunkat egy, A Gyűrűk Ura-filmekből is ismert hobbitház díszeletével; itt a látogatók mindegyike rövid időre belebújhat egy-egy stábtag bőrébe, és egy hozzá kapcsolódó feladatot is kap.

A kiállítás után megtekinthettem a New York városi díszletet, amit még a 2008-ban bemutatott Hellboy 2. miatt építettek fel. Az idő vasfoga természetesen nem kímélte a monumentális díszletet, de maga a látvány így is örökre bevésődik az ember emlékezetébe. A látogatók az épületek között sétálgatva ismerhetnek meg számos kulisszatitkot, például, hogy miért csak három emelet magasra építik meg a díszleteket, és hogy mi célt szolgálnak az épületek tetején elhelyezett fémrudak.

(Látogatók a Korda Filmpark területén felépített New York városi díszletben.)

Természetesen a legnagyobb élményt a Filmbuilding nyújtja: a látogatók lehetőséget kapnak, hogy egy rövid időre belecsöppenjenek a filmforgatás gyakorlati részébe, és maguk is egy látványos előzetes szereplőivé váljanak. A jeleneteket akár a New York városi díszletben, akár a népszerű Borgiák című sorozat felvételeire megépített középkori városban is le lehet forgatni; az én csoportom utóbbiban rögzítette a külső helyszínen játszódó jeleneteket.

A Korda Filmpark kínálatában megtalálhatóak a cégeknek szervezett egyedi rendezvénylehetőségek, melyeket már eddig is nagy előszeretettel vettek igénybe a partnerek. A mostani nehezebb, kényszerű korlátozásokkal terhelt időszakban a Korda Filmpark kínálata könnyen elérhető, biztonságos programlehetőségeket biztosít azoknak, akik itthon, tehát elsősorban lakóhelyük közelében keresik a kikapcsolódást és a minőségi élményszerzést.

A Budapesttől 29 kilométerre található Korda Filmpark autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető, mivel közvetlen buszjárat indul Etyekre.

(Forgatás a látogatók részvételével a Borgiák című sorozathoz felépített díszletvárosban.)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás