promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Omega-rajongó vagy? Megszállottan gyűjtöd a bélyegeket? Akkor ennek örülni fogsz!
Borítókép:  a Magyar Posta Magyar rockklasszikusok című bélyeg témasorozatának első darabja bemutatóján a budapesti 62-es postahivatal előtt, a Nyugati téren. A bélyeggel az Omega együttes idén évfordulós Gyöngyhajú lány című dalát ünneplik. Forrás: MTI/Mohai Balázs.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyar rockklasszikusokról indított bélyegsorozatot a Magyar Posta, az első bélyegen és a hozzá tartozó borítékon az Omega együttes slágere után a Gyöngyhajú lány illusztrációja látható. A sorozat első darabját szerdán mutatták be Budapesten.

A Magyar Posta idén indított új témasorozatot magyar rockklasszikusok címmel, elsőként az Omega rockegyüttest mutatják be. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk 50 ezer, a piros sorszámú vágott változat 4 ezer példányban készült Pállay-Kovács Szilvia illusztrációinak felhasználásával, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint.

[[cikk]]

Az új bélyeg szerdán került forgalomba. A sajtótájékoztatón részt vett Kóbor János, az Omega együttes frontembere is.

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; annak idején első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber című angol nyelvű lemez 1,5 millió példányban fogyott. Az együtteshez olyan slágerek fűződnek a Gyöngyhajú lány mellett, mint a Petróleumlámpa, a Tízezer lépés, az Ezüst eső, az Időrabló, a Léna, az Égi vándor vagy A holló.

[[cikk2]]

A zenekar felállása 1971 óta állandó, az alapítók közül Kóbor János (ének) és Benkő László (billentyűs hangszerek, zenekarvezető) tagja a mai együttesnek. 1987-ben Liszt Ferenc-díjjal ismerték el munkásságukat, a zenekar 2013-ban Kossuth-díjat kapott – írja összefoglalójában a távirati iroda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás