promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentően brutális lett a Mortal Kombat rajzfilm – kritika
Borítókép:  Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge / bestbuy.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mortal Kombat nevű legendás, sokkolóan erőszakos játékszéria most az animációs filmek világát is meghódítja, és annyira gyomorforgatóan durva lett a Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge, hogy a rajongók mind a tíz ujjukat megnyalják majd.

Sokan élveztük gyerekkorunkban a Mortal Kombat-játékok által nyújtott kőkemény virtuális összecsapásokat, hiszen remekül ki lehetett adni közben a feszültséget, és még a komikusan véres kivégzések is nagyon boldoggá tettek minket, szóval egyszerűen szórakoztató volt az egész élmény, amit kaptunk.

Most pedig egy felnőtteknek szánt rajzfilm próbálja átadni nekünk a Mortal Kombat életérzését, és ez egyet jelent azzal, hogy egy szerencsétlen animátor végig hányingerrel küszködött, amíg meg kellett rajzolnia a gerinckitépős, fröcsögős, hihetetlenül brutális halálokat.

Hálásak lehetünk a megterhelő munkájáért, ugyanis a Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge túlszárnyalja az elvárásainkat, és olyan szintű nosztalgiát hoz ki belőlünk, mintha újra kölykök lennénk, és izgatottan választanánk ki a karakterünket – aki a legtöbbször természetesen Scorpion volt, és ezt az alkotás rendezője, Ethan Spaulding is tudja.


Kép: Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge / imdb.com

A történet alapján nem csupán a régi, de az új közönségnek is kedvezni akartak, hiszen felelevenítik az alapokat, így hőseink első útját kísérhetjük figyelemmel a mindent eldöntő csata felé, ami a Föld sorsát fogja megpecsételni. Főleg Sonya Blade, Liu Kang, Johnny Cage és Scorpion vannak a főszerepben, és szerencsére pontosan azt hozzák, amit elvárunk tőlük.

Poénosan gagyi beszólások, gyönyörű megvalósítás és kegyetlen brutalitás jellemzi ezt a művet, szóval nincs okunk panaszra.

Johnny Cage határozottan vicces, Scorpion pedig olyan eredettörténetet kapott, hogy máris elnézzük neki a komoly mentális zavarokra utaló mészárlást, ráadásul nagyon élvezetes nézni a harcokat, hiszen egyiket sem húzzák túl, és folyamatosan elhintenek valamit, amitől egyből eszünkbe jutnak a játékok – legyen az egy ezerszer hallott beszólás, vagy egy olyan mozdulat, aminek még a gombkombinációja is a fejünkben ragadt még évtizedekkel később is.


Kép: Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge / imdb.com

Nagyon igényesen készítették el ezt a művet, és elég sokszor ügyeltek az anatómiai részletekre, ráadásul időnként kapunk egy kis lassított röntgenkép bevágást is, csak hogy jól megfigyelhessük a csapások erejétől szétrobbanó csontokat, pontosan úgy, mint a legutóbbi játékokban.

A Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge nem akarja megváltani a világot, vagy megtanítani minket az élet nagy dolgaira, csupán ki szeretné elégíteni a játék rajongóit, azt pedig tökéletesen sikerül neki, hiszen töménytelen mennyiségű fatality van benne, kellően szórakoztató és végig nosztalgikus, szóval remek élmény.

Erősen ajánlott mindenkinek, aki bírja gyomorral az ilyesmit. Szinte biztos, hogy a bennünk élő gyermek oda meg vissza lesz ezért a filmért, mivel tényleg rengeteg olyan apróság van benne, ami visszarepít minket azokba az időkbe, mikor a legnagyobb problémánk az volt, hogy ha haveri harc előtt másodiknak választottuk Scorpiont, akkor a megszokottnál kicsit másabb volt a ruhájának színe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás