promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: felismered a magyar filmeket egyetlen képkockából?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tedd próbára a tudásod, és teszteld le, hogy milyen jól ismered a magyar filmeket! Vajon felismered a hazai alkotásokat egyetlen képkockából?

Az első magyar film az 1901. április 30-án bemutatott A táncz volt, ami az Uránia Tudományos Színház egyik előadásának mozgóképes illusztrációjaként született. Az alkotás Zsitovszky Béla, az Uránia Filmszínház vetítőgépészének keze munkája, amit a mozi tetőteraszán, a kor kitűnő színészeivel és az Operaház balerináival vett fel.

Azóta megszámlálhatatlanul sok magyar rövid-, és nagyjátékfilm készült, melyek közül nagyon sok korai alkotás sajnos nem maradt fent az utókornak. Az elmúlt években és évtizedekben a magyar filmgyártás számos remekműveket szállított a hazai közönségnek, melyek közül nem egy került az Oscar-díj közelébe (Testről és lélekről, A Pál utcai fiúk, Magyarok), de néhányan el is hozták az Aranyszobrot (Mephisto, A légy, Saul fia, Mindenki).

A következő kvízünk a magyar filmekről szól, mellyel bárki tesztelheti a hazai filmalkotásokkal kapcsolatos tudását. Hogy kicsit nehezebb legyen a dolog, mindössze egyetlen kiragadott képkockából kell megválaszolni, hogy melyik magyar filmről van szó.

Utána a Facebook-on várjuk kommentben, hogy hány pontot értél el!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás