promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérte várni Az Esernyő Akadémia folytatására – kritika
Borítókép:  Az Esernyő Akadémia / forbes.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Visszatért a Netflix sikeres képregényadaptációja, Az Esernyő Akadémia, amiben megismerhetjük, hogy a szuperhősök is tudnak úgy drámázni, mint a szappanopera sztárok. A készítők szerencsére tanultak az első évad hibáiból, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szinte teljesen lekoppintották annak történetét, csak most meglepően izgalmas, szórakoztató módon.

Sokan odavoltak a tavaly bemutatott Az Esernyő Akadémia (The Umbrella Academy) című, Netflixen futó sorozatért, hiszen valóban nagyon különleges alaptörténettel rendelkezett. Viszont a rettenetes színészi játék, a klisés „csavarok” és a gagyi színvonal eléggé lehúzták a végeredményt a nézők másik fele szerint, de abban mindenki egyet tudott érteni, hogy rengeteg potenciál van benne.

A közelgő világvégét próbálja megakadályozni hét testvér, akik különleges képességekkel és rengeteg gyerekkori traumával rendelkeznek, ráadásul annyi titkot rejtegetett előlük a gazdag mostoha apjuk, hogy az szinte felfoghatatlan.

Érdekes figurákat vonultat fel ez a széria, ami egy egyedinek mondható világban játszódik, és úgy néz ki, hogy a készítők – Steve Blackman és Jeremy Slater – pontosan tudták, hogy mit rontottak el tavaly, ugyanis a második évad szinte minden szempontból előrelépés az előzőhöz képest.


Kép: Az Esernyő Akadémia / imdb.com

Hőseink most visszamentek az időben, de sajnos követte őket az apokalipszis, viszont ebben az esetben nem állja annyira útjukat a családi szennyes, és nem is siránkoznak annyit, mint eddig. Pörgősebbek az epizódok, vannak valódi meglepetések és egy-két igazán látványos jelenet is, szóval lesöpörték az asztalról az eddigi néhol unalmasnak nevezhető alapozást, és végre előre haladtak.

Határozottabbak, kedvelhetőbbek lettek a szereplők és kevesebb hülyeséget csinálnak, ráadásul a humoron is csiszoltak. Tudunk izgulni az eseményeken amellett, hogy a kreatív megoldások is elkezdtek egy kicsit szárnyalni.

Külön ki kell emelni a zseniális zeneválasztásokat, hiszen nem mindennapos, hogy a Backstreet Boys egyik legnagyobb slágerére komponálnak meg egy élet-halál harcot. Ezeknél az összecsapásoknál amúgy vannak egész kegyetlen megoldások is, szóval egyes esetekben nem igazán finomkodnak.


Kép: Az Esernyő Akadémia / imdb.com

Ennél a második évadnál lehet érezni azt, hogy minden összeállt, az emberek tudják a dolgukat, és innentől kezdve szabad utat kaptak az őrült ötletek, amik nagyon jól állnak ennek a szériának, ami most már végig szórakoztatónak és kellemesnek nevezhető, így nem érezzük azt a felesleges szenvedést, mint annak idején.

Az Esernyő Akadémia bebizonyította, hogy néha érdemes második esélyt adnunk, hiszen végre kaptunk egy igazán élvezetes sorozatot, amin még nevetni is tudunk. Ugyan vannak fordulatokat, amiket előre látunk, de szerencsére akad olyan meglepetés is, ami tényleg rendesen elkap minket.

Mindössze tíz új részről van szó, amikben pár elég fontos témát is érintenek a viszonylag kemény akciójelenetek és a titkok feltárása között, szóval nem lehet okunk panaszra, és még a színészek is összeszedték magukat – vagy legalábbis mindenki azt csinálja, amihez ért. Ezek után pedig természetesen nagyon várhatjuk a harmadik szezont, mivel úgy néz ki, hogy az is tartogat majd számunkra pár érdekességet.

Ráadásul külön örülhetnek a hazai rajongók, ugyanis a sorozat alapjául szolgáló képregény mind a három eddigi száma megjelent Magyarországon a Vad Virágok Könyvműhely gondozásában – szóval akinek nem volt elég két évadnyi Az Esernyő Akadémia, az most Gerard Way és Gabriel Bá alkotásainak köszönhetően jobban elmerülhet ebben az elég különleges világban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás