promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megjelent a Péterfy Bori & Love Band legújabb lemeze: Szikra
Borítókép:  Péterfy Bori & Love Band
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

 A Péterfy Bori & Love Band nem tétlenkedett a karantén alatt, és megérkezett a hetedik albumuk „Szikra” címmel.

Sok énekes és zenekar használta ki a koncertmentes, valamint karantén időszakot, és vonult stúdióba, hogy a befordulás helyett inkább alkossanak. Olyan kreatív energiák szabadulhattak fel a kényszerpihenő alatt, amit vétek lett volna nem kihasználni, és Péterfy Bori & Love Band is úgy döntött, hogy robbantanak egy új lemezzel, ami szám szerint már a hetedik a sorban.

A Szikrán tizenkét dal található, amit a digitális formátum mellett kétféle CD-n és hamarosan bakeliten is beszerezhetünk. A trackek közül a felvezető Száz fényévhez nemrég klipet is bemutattak Miki357 rendezésében, és a Saiiddal közös A kéket vagy a pirosat videóját is megismerhették már a rajongók. Persze a cikkünk végén meg lehet hallgatni a teljes albumot, a szokásos szövegvideós megoldással.

Az idei év alakulása nagy hatással volt a Péterfy Bori & Love Bandre, így a Szikrán is érezhető a különös időszak lenyomata:

„A bezártság összes őrületét és dühét sikerült kreatív energiává alakítanunk, és közösen becsatornáznunk a lemezkészítésbe. Nyitva levő stúdió híján ki-ki a saját otthonában rögzítette a sávokat, például a dobosunk, Gáspár Geri konyhai edényeket is be kellett vessen a cél érdekében”

– mesélte a lemezről Tövisházi Ambrus zeneszerező és a csapat mindenese.

Ambrus elmondta azt is, hogy nagy hatással voltak rá a filmzenék az anyag készítésekor. Mintha egy-egy képzeletbeli filmjelenet zenéjét hallgatatná a közönséggel, például egy titkos viszonyról (Lula Luna), a teljes összeomlásról (Keringő), vagy akár a világvége előtti utolsó napok fülledt feszültségéről (Meteor). A trackeken organikusan simul össze az Ambrus által festett filmes világ és a Bori-féle szexi vagányság, ahogy a szövegeken keresztül próbál dühösen kitörni a tehetetlen izoláltságból akár a mámor, akár egy forradalom által.

Közben most a legtöbb szöveget Bori írta a lemezre, párhuzamosan dolgozva Ambrussal.         

„Mindig irigyeltem azokat az művészeket, akik elvonulhattak alkotói szabadságra, de a mi szakmánkban elképzelhetetlen, hogy hónapokat a színpadtól távol töltsünk. Ezért nagy élmény volt a karantén alatt az összes energiámat egy helyre összpontosítani. Hihetetlenül inspirált ez a kizökkent világ, és Ambrussal is nagyon erősen hatottunk egymásra”

– mesélte Bori az alkotói folyamatról.

A lemezen több nagyszerű művész is vendégeskedik. Olyan szövegírók is részt vettek a munkában, mint Szabó Benedek, aki a Száz fényévet, illetve a Ki tartja az égboltot föléd? verzéjét jegyzi, vagy Dévényi-Hajós Kristóf a lemezzáró Meteor szerzője. A címadó dalban egy grandiózus dobszólóval tűnik fel a nemzetközi extrémzenében is aktív Pándi Balázs.

Ha minden jól megy, november 28-án találkozhatunk a csapattal élőben is az Akváriumban. Most azonban halljuk, hogy mit hozott össze Ambrus és Bori párosa a csapattal.

Kapjon hát lángra a szikra! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás