Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már a britek is Idris Elba előtt térdelnek

Már a britek is Idris Elba előtt térdelnek

Zene, Film & Kultúra

Már a britek is Idris Elba előtt térdelnek

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2020.07.22. 13:50

A Brit Filmes és Televíziós Akadémia (BAFTA) különdíját kapja meg idén a Luther című sorozat és a Marvel Moziverzum sztárja, Idris Elba.

A BBC News számolt be róla, hogy a Luther és a Drót című tévésorozatok sztárja, Idris Elba különdíjat kap a BAFTA július végi virtuális díjátadó gáláján. Kétségtelen, hogy ez már járt neki, hiszen a színész most először kap elismerést hazájában, bár azt hozzá kell tenni, hogy 2016-ban nagyon közel volt a díjhoz, mikor a Luther miatt jelölték a Legjobb férfi főszereplő kategóriában.

A BAFTA a londoni filmszínészt alakításain túl az ágazat sokszínűsége melletti kiállásáért és a fiatal tehetségek támogatásáért tünteti ki egyik legfontosabb díjával. A koronavírus-járvány miatt idén közönség nélkül szervezett díjátadót július 31-én tartják.

Elba nagy megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, és hozzátette, hogy küldetésének tartja új tehetségek felkarolását. A különdíj korábbi díjazottjai között szerepelt Clare Balding, Cilla Black, Lenny Henry és a kommentátor John Motson.

Elba 2013-ban alapította meg saját produkciós vállalatát, a Green Door Picturest, amely lehetőséget nyújt a tehetséges filmes alkotóknak. Az eddig öt évadot futott és a hírek szerint jövőre folytatódó Luther című sorozatban nyújtott alakításáért 2012-ben Golden Globe-díjat kapott. De szerepelt a Star Trek: Mindenen túl című sci-fiben, valamint a Marvel Moziverzum több darabjában is, úgymint a Thor-filmekben, és a Bosszúállók: Végtelen háborúban.

Amanda Berry, a BAFTA vezetője Elbát az egyik legismertebb brit színésznek nevezte az Egyesült Királyságban és külföldön. Mint mondta, az akadémiának nagy örömére szolgál, hogy elismerheti rendkívüli eredményeit az idei díjátadó ceremónián.

Borítókép: Boston Herald

Legolvasottabb hírek