Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Los Angelesből a Balatonra – első filmesek versenyeznek a Bujtor István Filmfesztiválon

Los Angelesből a Balatonra – első filmesek versenyeznek a Bujtor István Filmfesztiválon

Zene, Film & Kultúra

Los Angelesből a Balatonra – első filmesek versenyeznek a Bujtor István Filmfesztiválon

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 09:53

Az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című filmje mellett több első filmes alkotása is versenyez a XI. Bujtor István Filmfesztiválon. A vetítések mellett koncertek, színházi előadások, hajózás, veteránautós-felvonulás, kiállítások és gasztronómiai programok is várják a közönséget Balatonszemesen augusztus 17. és 21. között.

A 141 nevezett alkotás közül száz film jutott be a fesztivál versenyprogramjába, ezekből csak ötven filmet vetítenek a közönségnek – hangsúlyozta Lutter Ferenc fesztiváligazgató, producer az M1-en.

Mint mondta, több Balázs Béla-díjas alkotó munkája is versenyez fesztiválon, filmes főiskolákról és egyetemekről pedig olyan alkotók érkeznek, akik először próbálják ki magukat, például Rudolf Olivér rendező Emma című filmjével a fesztiválon debütál. Bajor Lili színész pedig a Balázs Béla-díjas Dér András A Rubens lány című filmjének a főszerepét alakítja.

Versenybe száll Gál Sándor Los Angelesben díjazott, izgalmas, feszültségteljes thrillere, a Defekt című rövidfilm is, amiről mi is írtunk már.

A fesztivál zsűrijének elnöke Janisch Attila filmrendező, tagjai Gera Marina színművész, Kalász József filmrendező, vágó, Lutter Imre fesztiváligazgató, producer, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, valamint Wiegmann Alfréd rendező, az Első Magyar Versszínház művészeti vezetője.

Esténként a fesztivál kertmozijában Ötvös Csöpi-filmeket láthat a közönség, de lesznek koncertek, színházi előadások, kiállítás és retró utcabál. Bujtor István kedvenc ételeit is meg lehet kóstolni, lesz veteránautós felvonulás, de bepillanthatnak a látogatók a forgatások kulisszái mögé is.

Borítókép: Fidelio