promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Johnny Depp simán elveszítheti a fejét, ha nem vigyáz
Borítókép:  Johnny Depp Az Álmosvölgy legendája című filmben / Paramount Pictures / Mandalay Pi / Collection ChristopheL via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevés olyan film van, mint a Tim Burton által rendezett Az Álmosvölgy legendája, és ez nem véletlen, hiszen az emberek csak módjával képesek befogadni egy ennyire groteszk, furcsa és persze velejéig szórakoztató alkotást.

1999 őszén támadta meg a mozikat Az Álmosvölgy legendája, hogy még pont meglovagolja a halloween után könnyed izgalomra vágyó nézőket. A Batman rendezője, Tim Burton természetesen meggyőzte nagy barátját, Johnny Deppet is, hogy csatlakozzon hozzá, és velük tartott még Christina Ricci, Christopher Walker, Christopher Lee, Miranda Richardson és többek között Casper Van Dien is.

A film egy klasszikus történeten alapul, amiben egy fejnélküli lovas nyakazza le az embereket, hátha megtalálja a saját kobakját – főhősünk pedig természetesen ennek akar utána járni.

Elvihették volna egy komoly, horrorisztikus irányba is ezt a kosztümös alkotást, de végül úgy döntöttek, hogy inkább egy vicces, néhol véres, enyhén izgalmas popcorn filmet csinálnak belőle, és ezzel egyszerre segítették, és akadályozták magukat.


Kép: Johnny Depp és Christina Ricci Az Álmosvölgy legendája című filmben / Paramount Pictures / Mandalay Pi / Collection ChristopheL via AFP

Az Álmosvölgy legendája ugyanis nehezen tudja eldönteni, hogy éppen miből, és mennyit kéne adagolnia ahhoz, hogy ne érezzük kicsit káosznak az egészet. A zene, megvalósítás persze nagyon hangulatos, és tényleg olyan, mintha egy rémmesébe csöppentünk volna, de valahogy mégis hiányzik belőle valami, amitől maradandó lesz.

Johnny Depp hozza a kötelezőt, és igazából nem is ő van főszerepben, hanem a ritkán felbukkanó, fejeket lenyisszantó rém, akinek vészjósló jelenléte mindig ad egy kis borzongást a nézőnek, ami nagyon élvezetes.

A történet maga tartogat ugyan csavarokat, de azokat már az első pillanattól fogva tudjuk, és a karakterek sincsenek igazán kidolgozva, ami alapból elég nagy hiba lenne – de itt egy rövid, szimpla történetről van szó, amiben valljuk be, voltaképpen nem is lényeges pár dolog, egészen addig, amíg ott lebeg szemeink előtt a megoldatlan rejtély, és jól érezzük magunkat.


Kép: Johnny Depp Az Álmosvölgy legendája című filmben / Paramount Pictures / Mandalay Pi / Collection ChristopheL via AFP

Kár, hogy nem lett egy kicsit összeszedettebb ez a mű, mert hatalmas potenciál volt benne ahhoz, hogy igazi klasszikus legyen. Ettől függetlenül egy abszolút kellemes élmény, amit érdemes megnézni, csupán ne várjunk tőle túl sokat, mert a készítőknek sem ez volt a fő céljuk.

Az Álmosvölgy legendája hiába néz ki borúsnak, igazából egy teljesen egyszerű, könnyű, szórakoztató kis film, ami nem is akar több lenni, hiába van meg benne minden, amivel kiemelkedhet.

Tim Burton végül összehozott egy egészen korrekt iparosmunkát, de hiányzik belőle a szív, ami például az Ollókezű Edwardban megvolt, így ugyan nem nevezhető csalódásnak, de mégis felejthető marad. Nem baj, legalább pár évente újra elő tudjuk venni, és szinte olyan élményt ad, mintha először látnánk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás