promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan, hogy ki játssza Hook kapitányt a Disney új Pán Péter-filmjében
Borítókép:  Mickey Mouse Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan elkezdődik az élőszereplős Pán Péter-remake forgatása, és már az is kiderült, hogy ki alakíthatja a népszerű antihőst, James Hook kapitányt.

Számítani lehetett rá, hogy nemsokára a Disney nagysikerű, 1953-ban bemutatott, J. M. Barrie halhatatlan meséje alapján készült Pán Péternek is elkészül az élőszereplős feldolgozása, és egyre több infómorzsa derül ki a projektről.

A The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy a Pán Péter & Wendy címet viselő produkció forgatókönyvén David Lowery és Toby Halbrooks dolgozik. Emellett Lowery fogja ellátni a rendezői feladatokat is, és látva az Elliott, a sárkány sikerét, kijelenthetjük, hogy jó kezekbe került a projekt.

De ami sokkal fontosabb, kiderült, hogy ebben az adaptációban ki játszhatja el Sohaország rettegett kalózkapitányát, James Hook-ot. Az eddigi élőszereplős feldolgozásokban már több színész ölthette magára ezt a szerepet, például Dustin Hoffmann Steven Spielberg 1991-es filmjében, ami tulajdonképpen a klasszikus Pán Péter-történet folytatása volt, amiben Hook elrabolta Pán gyerekeit, hogy ezzel visszacsalja Sohaországba, és végleg leszámolhasson vele. Ebben a feldolgozásban Robin Williams játszotta Pán Pétert.

2003-ban aztán az Universal és a Columbia gyártásában készült egy újabb Pán Péter-film, ami már sokkal inkább az eredeti történethez igazodott, és ami személyes véleményem szerint egy egész jól sikerült adaptáció. Ebben a verzióban Jason Isaacs (A hazafi, Harry Potter, Armageddon) játszotta Hook kapitányt, majd a Warner Bros. botrányosan sikerült Pán című filmjében tűnt fel a karakternek egy fiatalabb kiadása, aki még nem állt ősellenségi viszonyban Péterrel. Ebben Garrett Hedlund játszotta a karaktert, azonban a film főgonosza itt Feketeszakáll volt, akit Hugh Jackman testesített meg.

De rajtuk kívül Colin O'Donoghue (Egyszer volt, hol nem volt), Christopher Walken (Peter Pan Live), és Rhys Ifans (Kalandok Sohaországban) is játszotta már őt.

A soron következő, élőszereplős Disney-remakeben nem kisebb személy lehet a „kampókezű, hitvány keszeg”, mint Jude Law, aki a fiatal Albus Dumbledore-t játssza a Legendás állatok-filmekben, de feltűnt már a Marvel Moziverzumban is, méghozzá a Marvel kapitányban.

Law egy fantasztikus színész, aki biztosan zseniálisan fogja hozni Hook kapitányt, így már csak ő miatta is kíváncsian várom a kész alkotást, de hogy mikor debütálhat az új Pán Péter-film, arról egyelőre nincs információ. Mindössze annyi, hogy talán 2021-ben érkezik a mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás