promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Becky-kritika: A pláza ászából neonáci pszichopata lett Kevin James
Borítókép:  Kevin James a Becky című filmben / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Adam Sandler nagy haverja, Kevin James elhatározta, hogy a sok egyszerű vígjáték után kilép a komfortzónájából, és megcsinálja a Becky című brutális, erőszakos filmet, amiben egy kegyetlen neonácit alakít, akinek csupán egy szemtelen, kicsit zakkant kislány képes beleköpni a levesébe.

A randiguru, A pláza ásza, A maflás, Férj és férj, Nagyfiúk és például a Férjek gyöngye tartozik Kevin James eddigi alkotásai közé, szóval már ebből is kiderül, hogy nem éppen a mély drámákra van kalibrálva színészileg. Sokan csak a vígjátékok duci hőseként tekintünk rá, de úgy néz ki, hogy ő többet akar ennél.

Kevin James elvállalta a főgonosz szerepét a Becky című thrillerben, és most meglepő módon egy könyörtelen neonáci bőrébe bújt, hátha ettől végre komolyan vehető lesz a szakmában.

Az Élősködők (nem, nem a koreai, Oscar-díjas filmről van szó) rendezői, Jonathan Milott és Cary Murnion kapták meg a „megtisztelő” feladatot, hogy csináljanak egy olyan művet, aminek a sikere szinte egyedül azon múlik, hogy a közönség mennyire képes elfogadni egy ilyen szerepben a túlsúlyos hírességet, szóval nem volt könnyű dolguk.


Kép: Becky / imdb.com

A történet szerint a Becky nevű tinilány lázadva gyászolja elhunyt édesanyját, szegény apjával meg szinte úgy bánik, mint a kutyával. Az apuka egy másik, szintén gyerekkel rendelkező nőbe lesz szerelmes, és együtt, nagy családként mennek el egy kis házba az erdő mélyén, de természetesen pont ott van dolga egy börtönből frissen szabadult, rasszista bandának.

A neonácik elkapják őket, de Becky megmenekül, így elkezdődik egy bosszúszomjas, Reszkessetek, betörők!-höz hasonló játék, csak sokkal több vérrel és elmebetegséggel.

Lulu Wilson elég idegesítően hozza az alapból is fura lányt, és sajnos pont, hogy miatta kéne izgulnunk a filmben, ezért kicsit nehéz dolgunk van, hiszen néha annyira irritáló pofákat vág, hogy szinte szurkolni kezdünk a rosszfiúknak. Kevin James viszont egész jó alakítást nyújt, de az eddigi munkáiból kiindulva van, hogy reflexből felnevetünk, pedig éppen mondjuk fegyverrel fenyeget valakit – ez pedig elég nagy probléma egy olyan thriller/horrornál, ahol lényeges a feszültség.


Kép: Becky / imdb.com

Ettől függetlenül a filmben van pár kifejezetten kreatív megoldás, hiszen a karakterek itt kivételesen nem teljesen ostobák, hanem néha határozottan okos döntéseket hoznak, ráadásul akad elég sok brutális jelenet is, amiket nézni is nehéz. Izgalom is van azért, de sajnos sehogy sem tudja összeszedni magát, és akármennyire is próbálkozik, helyenként nagyon unalmassá válik.

A Becky egy durva kis film, ami egész jó forgatókönyvvel rendelkezik és tartogat pár meglepetést is számunkra, de a címszereplő Lulu Wilson irritáló alakítását még Kevin James egész kellemes, rideg játéka sem tudja egyensúlyozni, így ez a film tipikusan egyszernézős, mert ezen kívül nincs benne semmilyen kiemelkedő különlegesség.

Kár érte, hiszen lehetett volna sokkal jobb is egy kidolgozottabb tónussal, de ettől függetlenül egész szórakoztató és korrekt lett, szóval érdemes megnézni, csak ne várjunk tőle túl sokat. Szerencsére a negatívumok ellenére jócskán akad benne pozitívum is, így nem lesz akkora csalódás Kevin James nagy drámai szerepe – csak bírjuk idegekkel és gyomorral!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás