promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kulka János újra sztrókot kap
Borítókép:  Ripost
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kulka János ismét sztrókot kap legújabb filmjében, A játszmában, ami a 2011-es A vizsga folytatása lesz.

Ahogy arról beszámoltunk, hamarosan megkezdődik A játszma című hidegháborús hatvanas évekbeli állambiztonsági kémfilm, ami a 2011-es, nagysikerű krimi-thriller folytatása lesz.

Kulka Jánosnak ez lesz a a 2016-os sztrókja óta az első komoly főszerepe, Köbli Norbert forgatókönyvíró azonban elárulta, hogy a színművész a közelgő filmben is agyvérzést fog kapni.

„Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején. A történet ezúttal a hidegháborús hatvanas években játszódik, ahol is a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. Ennek a játszmának kellős közepén találja magát Kulka és az általa alakított nyugállományú alezredes”

– nyilatkozott a Blikknek a forgatókönyvíró.

Norbert úgy fogalmazott, Kulka János karakterének olyan fontos szerepet írt a filmben, hogy nélküleg nem is tudna elkészülni az alkotás:

„Ha János nemet mondott volna, nem csináljuk meg a filmet, meg se írom a forgatókönyvet. Szerencsére már az ötletre igent mondott, és nagy örömmel vetette bele magát ebbe az újabb közös kalandba. Ez már a negyedik közös filmünk lesz”.

A Balázs Béla-díjas alkotó egy osztálytalálkozóhoz hasonlította A játszmát, ahol tíz év után újra összejönnek, meglapogatják egymás hátát, és megnézik, hogy ki hova jutott az életben, kit merre vetett a sors.

A játszma 2021-ben kerül a mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás