promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 félelmetes dolog, amit nem tudtál a South Parkról
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy amerikai filmsorozat meseszereplőkkel, amely néhány év alatt vált fogalommá.

Az általános iskolás srácok már több mint húsz éve szórakoztatják kifogyhatatlan durva és vulgáris humorukkal a bizarra éhező nézőközönséget. A harapósan releváns komédia játszi könnyedséggel veszi fel a lépést a világgal, és szinte mindenhez van valami hozzáfűznivalója, természetesen nagy örömünkre. A South Park az évek alatt rendkívül sikeres és jövedelmező franchise lett, hála Trey Parker és Matt Stone kreatív munkásságának.

Hoztunk pár érdekességet a show-val kapcsolatban.

1. A South Park jó pár szereplője a való életből, hús-vér emberekből merít. Stan és Kyle, Parker és Stone gyerekkori énjén alapulnak. A két mesehős szülei is az alkotók szüleivel hasonszőrűek, sőt, utóbbi esetben még a névválasztás is párhuzamos.

2. Az meg már csak hab a tortán, hogy Parkernek réges rég volt egy Kenny nevű barátja, aki sűrűn mutatkozott narancsparkába, és gyakran képes volt napokra felszívódni. 

3. Apropó Kenny. A sorozat abszolút védjegye volt hosszú időn keresztül a kissrác ismétlődő halála. Persze a következő epizódokban mindig karcolás nélkül feszített. Az 5. évadban azonban az alkotók úgy döntöttek, hogy egyszer és mindenkorra megölik Kennyt, hogy kibővítsék Butters szerepét.

Az eredeti elképzelés szerint Kyle és nem Kenny megölése volt a cél, mivel a készítők úgy vélték, hogy Kyle és Stan túlságosan hasonló személyiségek, és ez egy idő után unalmassá válhat.

4. Kenny kapcsán van más furcsaság is. A peches fiú összes tompított párbeszéde, illetve mondanivalója alapos és átgondolt, a forgatókönyvben értelmes szavak vannak a neve alatt. Az más kérdés, hogy nem sokat érteni belőle.

Cartman esetében viszont a szövegelések nagy része improvizálva van a felvételi fülkében.

5. Közismert tény, hogy Trey Parker és Matt Stone több meseszereplőhöz is a hangjukat adják. Parker szólaltatja meg például Cartmant, Stant, Randy Marshot, Mr. Garrisont, Timmyt és Jimmyt is. Matt Stone pakolja a szavakat például Kyle, Kenny, Butters, Gerald, Tweek, és Jimbo szájába. Persze bizonyos esetekben néhány különleges hangot hangmódosítás segítségével keltenek életre.

+1. A kezdetektől fogva a South Park szintén meghatározó eleme, a földönkívüli összeesküvés-elméletek egész sora. Létezik egy teória miszerint a mese minden epizódjában legalább egy idegen található, aki valahol a jelenet hátterében rejtőzik. Bár ezt a pletykát megcáfolták, az újabb epizódok körülbelül felében tényleg állandó vendégek az idegenek.

Ezen azonban nincs semmi meglepő, hiszen a nagy duó az USA azon államából jön, ahol a legtöbb UFO-észlelés történik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás