promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kellemetlen, de szerethető lett Will Ferrell Eurovíziós Dalfesztivál-filmje
Borítókép:  Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végre megérkezett Will Ferrell komédiája, ami az Eurovíziós Dalfesztiválról, és az összes azzal kapcsolatos furcsaságról szól. A humoristának az Ünneprontók ünnepe című vígjáték rendezőjét, és rengeteg tehetséges színészt is sikerült meggyőznie, hogy hülyéskedjenek vele egy kicsit, de a végeredmény olyan, mintha röpke 15 évet késtek volna vele.

Főleg az idióta vígjátékairól ismerhetjük Will Ferrellt, aki az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története című legújabb alkotásának forgatókönyvéért is felelt. Már ez alapján is elvárható, hogy egy végtelenül egyszerű, de csupaszív, vicces filmet kapjunk tőle, főleg úgy, hogy David Dobkin rendezte, és többek között Rachel McAdams, Pierce Brosnan és Dan Stevens is szerepelnek benne.

Hiába volt minden adott egy tök jó komédiához, ha Will Ferrell egy rutinmunkának fogta fel az egészet, ahol csupán annyi volt a célja, hogy felvehessen egy mókás parókát, majd a film végén megcsókolhassa a gyönyörű színésztársát.

Ennél szinte nem is képvisel többet ez az alkotás, mivel annyira idejétmúltnak hat, hogy szinte már nosztalgiát vált ki belőlünk. Mintha egy közel két évtizedes, eszement amerikai filmet néznénk, ami még a mozikat is elkerülte, és csupán DVD-n lehet beszerezni.


Kép: Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története / imdb.com

A történet szerint Will Ferrell és a belé fülig szerelmes zenésztársa, Rachel McAdams gyerekkori álma, hogy a Fire Saga nevű zenekaruk képviselje Izlandot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Senki sem hisz bennük, de ők nem adják fel, és csodával határos módon sikerül bejutniuk, de a versenyen előjönnek az igazi gondok és érzelmek.

Tény, hogy van pár vicces jelenet a filmben, amik szellemekhez, amcsikhoz és mesebeli lényekhez kapcsolódnak, de összességében nem igazán lehet nevetni rajta, mert a legtöbb poénnak szánt szöveg egyszerűen kellemetlen.

A zenék jók, és van egy elég szépen kivitelezett jelenetsor a fesztivál régebbi, ismert sztárjaival, de még azt sem tudjuk igazán élvezni, mert a karakterek nem működnek, a főszereplők közötti kémia pedig teljes mértékben hiányzik. Nem érzünk irántuk szimpátiát, és annyira görcsösen próbálnak konfliktust, illetve ellenséget generálni a készítők, hogy teljesen hiteltelen, súlytalan lesz az egész.


Kép: Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története / imdb.com

Tiszta káosz ez a mű, viszont a végén meglepő módon sikerül neki a csoda. Körülbelül másfél órán keresztül kínoz minket, de az utolsó jelenetekre hirtelen a semmiből megjelenik az alkotás szíve, és elkezdünk a hőseinkért izgulni, ami felidézi a jobb Will Ferrell-filmek hangulatát, és egy kicsit el is tünteti a szánkból a keserűséget.

Összességében az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története nem több egy körülbelül átlagos vígjátéknál, de a témája és a befejezése miatt mindenképp érdemes adni neki egy esélyt, hiszen meghálálja kitartásunkat.

Már csak az a kérdés, hogy Will Ferrell képes-e haladni a korral, vagy a továbbiakban is ehhez hasonló komédiákkal fogja apránként lerombolni a saját legendáját, és végül eltűnik a középszerűség gödrében, mint a régi barátai. Akárhogy is legyen, ez a film csak éppenhogy ugrotta meg a nézhetőség mércéjét.

Az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története június 26-tól elérhető a Netflixen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás