promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
John Cena kimentett három gyereket a tűzből, de hamar megbánta
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

John Cenát számos filmben láthattuk már, de a Ne játssz a tűzzel című vígjátékkal színészi karrierje mélypontjára ért. A legszörnyűbb az egészben, hogy bármennyire is förtelmesre sikeredett, még így is valahol szerethető.

Amikor egy elit ejtőernyős füstugró (nem, nem tűzoltó) és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk. Ez a családi vígjáték egy erdőtüzekre szakosodott, marcona tűzoltó..., vagyis füstugró osztagról szól, akik emberükre akadnak három izgága, csintalan csemete személyében, amikor kimentik őket egy tűzből.

Nehezen ültem neki ennek a filmajánlónak. Nem először láttam ezt a filmet, de amikor januárban kijöttem a sajtóvetítésről, úgy voltam vele, hogy mindenkinek jobb, de leginkább a hazai forgalmazónak, hogy nem írok róla.

Most, hogy újranyitnak a mozik, némelyik újra műsorra tűzte a Ne játssz a tűzzelt, és én is kénytelen voltam újra beülni rá. Bár nem sokban változott a véleményem, most is bebizonyosodott az, hogy egy családi vígjátékon jobban tud szórakozni az ember, ha családokkal, gyerekekkel együtt nézi azt.

Érdekes, hogy ennek a filmnek a pocsék, szánalmas humortára mennyire fel tud értékelődni, ha mellettem egy 6 éves kisfiú röhögcsél rajta fékezhetetlenül. Igaz, elsősorban így sem John Cena és az osztagának marhaságain derültem, bár második megtekintésre nem egyszer volt, amikor őszintén elmosolyodtam, vagy nevettem fel.

Nem kertelek, a Ne játssz a tűzzel egy rendkívül rossz, értékelhetetlen film, de nem véletlenül családi vígjáték a hivatalos műfaji besorolása, ha gyerekkel együtt megy el az ember, előbb tudja élvezni, de elegendő az is, ha vihorászó, tíz év alatti lurkókkal vagyunk egy teremben.

Persze így is mindenki meg fogja találni a számára szimpatikus karaktereket, nekem is volt kettő:

a kislány, és a nyíltan hűséges Mark Rogers, akit Keegan-Michael Key alakít.

Valamennyit dob a filmen az is, hogy minden színészen látszik, mekkora lelkesedéssel és örömmel csinálták végig a forgatást, még ha John Cena arca eleinte nem is ezt tükrözi.

A Ne játssz a tűzzel nem lesz az év, de még az évszázad vígjátéka sem, ennél sokkal több pozitívum volt például a Sonic, a sündisznóban, de mégis minden családnak ajánlom, hogy tegyenek vele egy próbát, mert gyerekekkel együtt kiváló szórakozást nyújt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás