promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Stephen King írja az új Péntek 13-at?
Borítókép:  Newshub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A horror nagy mesterének régóta a fejében van egy regényötlet, ami egy teljesen úgy szemszögből mesélné el a Péntek 13-franchise legendás sorozatgyilkosa, Jason Voorhees történetét.

A Péntek 13. az egyik leghíresebb horrorfilm-franchise, aminek első darabja 40 évvel ezelőtt, 1980-ban debütált. Sean S. Cunningham alacsony költségvetésből forgatott alkotását annak idején egyszerre 1100 moziban mutatták be, és már az első hétvégén 5,8 millió dollárt hozott, amivel nem kisebb filmet taszított le a bevételi toplista éléről, mint a Star Wars: A Birodalom visszavág-ot.

Bár a Péntek 13. kritikai megítélése semmit sem változott az elmúlt négy évtized alatt, a horror rajongók körében az egyik legnagyobb klasszikusnak számít. 1980 óta összesen 10+1+1 film készült a franchise-on belül, az első tíz filmben csak Jason Voorhees szerepelt, majd 2003-ban jött a Freddy vs. Jason, amiben a machetés gyilkost összeeresztették Wes Craven szörnyszülöttjével, Freddy Kruegerrel. 2009-ben pedig bemutatták a remake-t, ami mellőzte Mrs. Voorhees mészárlását, és csakis Jasonre fókuszált.

Ha végignézünk a Péntek 13-filmeken, láthatjuk, hogy mindegyik a végeláthatatlan hentelésre épül, és Jason nem több egy legendás, de egyszerű gyilkológépnél. Ez már a horror nagy mesterének, Stephen Kingnek is szemet szúrt, és már régóta a fejében van egy olyan sztori, ami egy teljesen más megközelítésből, Jason szemszögéből mesélné el a történetet.

„A legjobb regényötlet, amit soha sem írtam meg (és valószínűleg soha nem is fogok) az az „I JASON”, Jason Voorhees szemszögével és az ő pokoli sorsával: újra és újra megölik a Kristály-tavi táborban. Micsoda pokoli, egzisztenciális sors!”

– fogalmazott a Twitter-bejegyzésében az író, aki szerint mindenképpen kellene egy olyan verzió a Péntek 13-ból, ami Jason oldaláról mutatja be a történetet, de a szerzői jogokkal való macera miatt biztos, hogy nem ő fogja ezt megtenni, ellenben úgy véli, hogy a Blumhouse csinálhatna egy ilyen filmet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás