promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepően jó film készült Ariana Grande exéről, aki csak fűvel képes elviselni az életet
Borítókép:  Ariana Grande és Pete Davidson / Hector RETAMAL, Jamie McCarthy / AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pete Davidsonra az egész világ felfigyelt, mikor Ariana Grande pasija lett, és majdnem össze is házasodtak a hirtelen jött szakításuk előtt. Mindenki meghökkent, hogy a világ egyik legszebb énekesnője összejött egy ennyire átlagosnak mondható, mérsékelten sikeres humoristával. Végül férfiak millióinak adott reményt az eset, és közben kiderült, hogy ő valójában egy nagyon vicces, érdekes ember, aki rengeteg problémával küzd. Furcsa módon éppen ezért működik az élete által inspirált film, a The King of Staten Island.

A Felkoppintva és a 40 éves szűz rendezője, Judd Apatow látott fantáziát Pete Davidson történetében, így összeültek, és harmadmagukkal megírták a The King of Staten Island forgatókönyvét, ami egy 24 éves srácról szól, aki nehezen tudja feldolgozni, hogy gyerekként tragikusan meghalt tűzoltóként dolgozó édesapja, és egyáltalán nem tudja, hogy mit kezdjen az életével – pedig már jócskán ideje lenne felnőnie.

Ez elég sok szempontból illik a humorista igazi életéhez, hiszen még mindig otthon él az édesanyjával, és az apja tényleg tűzoltó volt, aki a 2001. szeptember 11-én történt terrortámadások következtében hunyt el. Ez egy életre szóló trauma, de ő mégis tud rajta viccelődni, hiszen ez is egy módja a gyógyulásnak. A fekete humor pedig akár akarjuk, akár nem, elég rendesen betalál párszor, hiszen már kellemetlenségünkben is inkább nevetünk.


Kép: Pete Davidson és Bill Burr a The King of Staten Island című filmben. / imdb.com

Ilyen gyökerekkel rendelkezik a karakter szinte összes mentális problémája is, hiszen nem tudja, hogy mit akar, nem emelkedik ki semmiben, nincsenek reális tervei, és egy olyan helyen van, ami egyáltalán nem inspiráló, ráadásul olyan emberek között, akik rossz hatással vannak rá.

Ő maga fel se fogja, hogy csak egyre rosszabb lesz a helyzet, és nagyon nehéz kitörni ebből a közegből, akármennyire is úgy tesz, mintha rá nem lenne hatással semmi, miközben a könnyűdrogok tompítják a lelkének sikolyát. A gyógyulás első lépcsőfoka a probléma felismerése, és igazából erről szól a The King of Staten Island című dráma-komédia is, ami bőven tartalmaz vicces, és megható jeleneteket is.


Kép: Marisa Tomei és Pete Davidson a The King of Staten Island című filmben. / imdb.com

Az alkotásban Pete Davidson mellett feltűnik a zseniális Bill Burr, Steve Buscemi, és Marisa Tomei is, és mindannyian remek alakítást nyújtanak. Talán ennek is köszönhető, hogy a főszereplő akármennyire ellenszenves dolgokat csinál, még így is szimpatikus marad, hiszen érezni, hogy igazából egy jó ember, csak még keresi az útját – vagy legalábbis keresné, ha nem lenne ennyire lusta.

Az anyai szeretet, és a nevelőszülők iránt érzett kezdeti ellenszenv is tökéletesen átjön, majd megváltásként érezhetjük az örömöt, mikor látjuk, hogy a hősünk bébiléptekkel ugyan, de kezdi összeszedni magát. Emiatt nevezhető értékesnek a mű, ami példás egyensúlyt teremt a komoly, és a humoros részek között.


Kép: Pete Davidson a The King of Staten Island című filmben. / imdb.com

Összességében a The King of Staten Island egy remek film, ami igaz, hogy nem váltja meg a világot, de érdekes képet fest az emberről, aki annak idején a különlegességével, és az őszinteségével meghódította Ariana Grande szívét. És az ő élete alapján készült alkotásra is ez a két jelző illik a legjobban: különleges és őszinte.

Mindenkinek ajánlott ez a mű, aki egy visszafogott, de kellemesen szórakoztató, és mérsékelten elgondolkodtató filmre vágyik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás