promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tom Hanks repülőbalesetet szenvedett
Borítókép:  Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tom Hanks számos Oscar-, és Golden Globe-díjat kapott már a 2000-ben bemutatott Számkivetett előtt is, és ott volt az esély rá, hogy Robert Zemeckis filmjével behúzza a harmadik aranyszobrácskáját, de azt végül Russell Crowe kapta meg a Gladiátorért. Ennek ellenére vitathatatlan, hogy a Számkivetett egy kiváló film, amit vétek lenne kihagyni.

Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja.

Robert Zemeckis nevéhez olyan fantasztikus filmek fűződnek, mint a Vissza a jövőbe-trilógia, a Forrest Gump, a Számkivetett, a Polar Expressz, a Karácsonyi ének, vagy éppen a Disney élőszereplős Pinokkiója, amiről egyelőre nem tudni, hogy mikor tervezik bemutatni. Ha csak végignézünk az említett filmeken, láthatjuk, hogy Tom Hanks nem egyszer dolgozott együtt a rendezővel, és kétségtelen, hogy mindig remek alkotásokat kaptunk tőlük.

A Számkivetett egy tökéletes példája annak, hogyan képes Tom Hanks egyedül uralni egy filmet. Bár az első és az utolsó fél órában más színészek is feltűnnek, az ember mégsem ezekre a jelentekre fog emlékezni, hanem azokra, amiben Hanks egy lakatlan szigeten próbál a lehetőségekhez mérten életben maradni hosszú évekig.

Rengeteg pozitívuma van a filmnek, és őszintén szólva, ha akarnék sem szeretnék negatívumokat keresgélni, mert a Számkivetett úgy jó, ahogy van. Ráadásul nincs még egy olyan filmalkotás, amiben egy Wilson labda érzelmeket tudna kiváltani a nézőből, és ne mondja nekem senki, hogy az a bizonyos tengeri jelenet nem szívszaggató.

A Számkivetett minden szempontból egy kiváló film, aminek értékét tovább növeli Alan Silvestri zenéje. Ha esetleg valaki még nem látta volna, az mindenképpen nézze meg, mert a Forrest Gump mellett a legjobb Robert Zemeckis-Tom Hanks alkotás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás