Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Végleg törölte a budapesti koncertjét a System Of A Down

Végleg törölte a budapesti koncertjét a System Of A Down

Zene, Film & Kultúra

Végleg törölte a budapesti koncertjét a System Of A Down

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 15:45

A System Of A Down rajongók ismét téphetik a hajukat, mert a zenekar nem pótolja az elmaradt magyarországi koncertet.

Anno még 2019 őszén jött az örömhír, hogy a System Of A Down újra koncertezik nálunk. Ha van zenekar, akivel bonyolult a viszonyunk, hát azok bizony ők. Az eredeti felállású banda még 1998-ban ugrott be hozzánk a Slayer előzenekaraként, amikor letették az első stúdióalbumukat az asztalra. A nagy robbanást hozó Toxicity csak 2001-ben jelent meg, szóval előtte még abszolút nem voltak ismertek, csak a nagyon underground körökben.

A zenekar énekese, Serj Tankian bár kilátogatott a 2008-as Szigetre, de a csapat nem lépett fel Magyarországon az örmény baltás gyilkosság miatt. Igazából nincs ezen mit szépíteni, kerültek minket, és volt rá sansz, hogy sosem jönnek erre többet az eset miatt. Ezt anno a felvezető cikkünkben bővebben is kifejtettük:

Aztán jött a megváltás – a csapat bejelentette, hogy 2020. június 17-én végre önálló koncerttel látogatnak meg minket, és a Budapest Arénában minden klasszikus fel fog csendülni. Így lett volna, csak közbeszólt a koronavírus.

Azt eddig is tudtuk, hogy a június 17-ei fellépés elmarad, de ehhez érkezett egy ennél is rosszabb hír, mivel a SOAD hivatalosan is bejelentette, hogy ezeket a fellépéseket egyszerűen már nem tudják pótolni 2021-ben sem.

Ezek a városok bukják a fellépést:

  • Amszterdam
  • Berlin
  • Prága
  • Budapest
  • Stockholm
  • Krakkó

Érdekes a dolog, mert a zenekar a zürichi fellépését például szívesen átpakolta 2021 június 8-ára. Persze tudjuk, a többi városban is elmaradnak a koncertek, de ez talán továbbra is Budapestnek a legfájóbb.

Nem tudni mikor kapunk végre egy igazi System Of A Down fellépést, de nem a közeljövőben, annyi biztos. A zenekar 2021-ben szeretne koncertezni néhány európai fesztiválon, ezekről majd később döntenek.

Mivel a koncert nem lesz pótolva, így a jegyek árát természetesen visszatérítik.

Borítókép: SOAD offical