promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robert Downey Jr. súlyos autóbalesetet szenvedett, majd meglőtték
Borítókép:  Alberto E. Rodriguez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

November 4-én lesz 10 éve, hogy Magyarországon bemutatták a Todd Phillips rendezésében készült Terhes társaság című road movie-t, aminek főszerepeit Robert Downey Jr. és Zach Galifianakis játszotta.

Peter Highman (Robert Downey Jr.) mielőbb haza akar érni, hogy a felesége mellett lehessen a szülésnél. Atlantából repülne haza Los Angelesbe, ám a sors nem akármilyen megpróbáltatások elé állítja. Beleütközik Ethan Tremblaybe (Zach Galifianakis), akinek túl nagy szíve és túl kicsi IQ-ja van. Zajos párosukat nemcsak leszedik a gépről, de letiltják őket az összes járatról. Ez persze nem jelent gondot Ethan számára, aki felajánlja, hogy elviszi Petert autón Los Angelesbe. Az idő sürget, és Peter rááll a dologra, nem sejtve, hogy milyen eszelős kalandok várnak rá.

A Terhes társaság nem egy forradalmi újítás, hiszen szórakoztató road movie-val tele van „Hollywood padlása”, és bár nem ismerik annyian, mint Todd Phillips filmjét, de 1987-ben John Hughes készített egy parádés vígjátékot, a Repülők, vonatok, automobilokat, ami tulajdonképpen ugyanarra a sztorivázra épül, mint a Terhes társaság. Annyi a kivétel, hogy ott Steve Martin és John Candy alakította a két főszereplőt, és nem egy szülés, hanem a Hálaadás miatt vágnak neki a többnapos, kalandos útnak. Szóval, ha valaki még nem látta ezt a 33 éves filmet, függetlenül attól, hogy tetszett, vagy nem tetszett neki a Terhes társaság, mindenképpen nézze meg a Repülők, vonatok, autómobilokat, mert érdemes.

De Todd Phillips (Másnaposok, Joker) alkotása is egy szórakoztató vígjáték, amiben a Másnaposok-trilógiából is ismert Zach Galifianakis és Robert Downey Jr. remek párosnak bizonyul, nagyszerűket lehet derülni rajtuk. A további szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Jamie Foxx és Michelle Monaghan, de az egyik jelenetben még maga a rendező is felbukkan egy kisebb szerepben.

Nem mehetünk el Charlie Sheen és Jon Cryer cameójelente mellett sem, hiszen a filmhez felvettek egy jelenetet, ami olyan, mintha a Két pasi meg egy kicsi című sorozatban játszódna, de hogy hogyan is jött össze a két projekt egy filmben, azt nem árulom el.

Akik szerették a Másnaposok-trilógiát, azoknak biztos tetszeni fog a Terhes társaság is, Robert Downey Jr.-rajongóknak kötelező, de ahogy már fentebb említettem, érdemes megnézni a Repülők, vonatok, autómobilokat is, és lehet számolni, hány hasonlóságot fedeztek fel a két film között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás